37 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAEkaterina Scherbachenko: Bilo je veličanstveno pjevati u kuli Kamerlengo!

Ekaterina Scherbachenko: Bilo je veličanstveno pjevati u kuli Kamerlengo!

 „Pjevati u kuli Kamerlengo bilo je zaista veličanstveno iskustvo“ , izjavila je Ekaterina Scherbachenko nakon gala koncerta, 9. Opere Selecte,  na kojoj je uz glasovirsku pratnju Iakova Katsnelsona i dramski recital prvaka hrvatskog glumišta Joška Ševe, otpjevala neke od najljepših opernih arija W. A. Mozarta, P. Macagnija, S. Rahmanjinova i A. Dvořáka.

Ovim premijernim nastupom u Hrvatskoj, Scherbachenko je potvrdila naslov jedne od najboljih opernih pjevačica, koja je za prvu samostalnu ulogu, Iolante u istoimenoj operi Petra Iliča Čajkovskog, 2015. godine osvojila nagradu „Maria Callas“, a 2009. prema izboru BBC-a dodijeljena joj je nagrada „Singer of the World“, za najtalentiraniju mladu opernu pjevačicu na svijetu.

-Ovo je zaista vrhunski glazbeni događaj kojim se Trogir pozicionirao na kulturnoj mapi Mediterana. Dogodine nam slijedi jubilarna deseta Opera Selecta koja će po svemu sudeći biti još bolja, rekao je gradonačelnik Ante Bilić, pohvalivši članove Udruge sv. Jakova na odlično organiziranoj devetoj po redu Operi Selecti.  

Četitke im je uputio i dožupan Luka Brčić zahvalivši na prekrasnoj večeri. Želja nam je da ovakvih i sličnih kulturnih događanja bude više ne samo u gradu Trogiru nego i u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji, izjavio je Brčić.

U ime Udruge sv. Jakova, čiji su članovi nesebično i volonterski organizirali glazbeni događaj na svjetskoj razini, predsjednik Vinko Buble zahvalio je izvođačima na veličanstvenoj glazbenoj večeri, pokroviteljima Predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, Ministarstvu kulture, Gradu Trogiru i Turističkoj zajednici te svima koji su podržali njihov rad. Najavio je desetu Operu Selectu za koje su pripreme već započele, a koja će kako i priliči dostići vrhunski glazbeni ugođaj. 

Foto: Joško Herceg 

{gallery}operaselecta9{/gallery}

ZADNJE OBJAVE