18 C
Trogir
NaslovnicaKULTURA„Brod kulture i gastronomije“ uplovio u Trogir

„Brod kulture i gastronomije“ uplovio u Trogir

„Brod kulture i gastronomije“ nakon Makarske i Postira gdje je bio izuzetno dobro posjećen, uplovio je danas u Trogir gdje će predstaviti svoju bogatu kulturnu i gastro ponudu.

Uz veliku knjižaru na trogirskoj rivi posjetitelje očekuju predstava za djecu, radionice čitanja i pisanja poezije koje vode književnici Sonja Zubović i Enes Kišević. Mogu se zaplesati latino plesovi te degustirati brojne vrhunske hrvatske delicije i proizvodi a sav program je besplatan. Gastronomski program predstavljaju Srđana Jevtić, superfinalistica TV showa MasterChef i naš poznati gastronomad i novinar Rene Bakalović. Brod kulture i gastronomije nakon Trogira, 01.08. posjetit će Pirovac, 02.08. Zadar, 03.08. Sveti Filip i Jakov a turneju završava 04.08. u Rogoznici.

 Vijesti i najave s “Broda kulture i gastronomije” možete pratiti na Facebook stranici http://web.facebook.com/brodkulture ili mu se pridružite u mjestima koja će posjetiti.

 Igor Gerenčer, organizator o ovoj manifestaciji kaže: „Odlična posjećenost Broda pokazatelj je koliko su ovakvi projekti bitni za hrvatski turizam. Gastronomska kultura je izuzetno važna za prepoznatljivost Hrvatske kao turističke destinacije i odlična dopuna našem kulturnom programu S Brodom kulture i gastronomije hrana za dušu i hrana za tijelo zajedno putuju Jadranom i šire ovu našu lijepu priču“.

 Rene Bakalović, gastronomad, novinar o ovom projektu kaže „Raznolikost hrvatske gastronomije već je nadaleko poznata, ali pak stalno treba raditi na njezinoj promociji stranim turistima, te je stoga ovaj projekt odličan.“

 Program na rivi počinje od 20 sati kada Enes Kišević djeci čita odlomke iz knjiga i recitira poeziju u radionici „HEPI djeca čitaju!“, a književnica Sonja Zubović „kuha“ im stihove u radionici „Poezija to go“. Potom u interaktivnoj predstavi „BOCA-COCA“ uče o zaštiti okoliša i recikliranju stakla. Ova bogata večer završava uz latino glazbu i atraktivne plesne točke para Petre Novosel i Silvija Fresla iz plesnog studija Bailatino. Svakoga dana od 19.00 do 20.00 sati na brodskoj knjižari je Happy Hour za kupnju knjiga tijekom kojeg posjetitelji imaju popust od 10% za plaćanje svim karticama Mastercard kompani

 U pratećem programu predstavljanja hrvatske gastronomije mogu se degustirati svježe tjestenine „Aurelia“, poznata maslinova ulja Poljoprivredne zadruge Postira, zadarski tartufi Matak, proizvodi tvrtke Volim ljuto, voćne rakije Šimić, craft piva nove pivovare Zeppelin, zdrave grickalice tvrtke EuroCompany te brojni proizvodi hrvatskih OPG-ova poput medova, džemova, sokova, zimnice, raznih namaza i drugih.

Izvor: Brod kulture i gastronomije

{gallery}brod09{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE