18 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRDOGODINE KREĆE UREĐENJE 200 KOMUNALNIH VEZOVA NA SOLINAMA

DOGODINE KREĆE UREĐENJE 200 KOMUNALNIH VEZOVA NA SOLINAMA

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije ishodila je lokacijsku dozvolu za uređenje komunalnih vezova na području luke Soline u Trogiru te ugovorila izradu glavnog projekta. Prema riječima ravnatelja Domagoja Maroevića do kraja ove godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole nakon čega će se projekt za ishođenje sredstava za njegovu realizaciju aplicirati na EU fondove. Izgradnja bi kaže trebala započeti na jesen 2023., a predviđa se da će radovi potrajati nešto manje od dvije godine. Trenutačno se ne zna točan iznos novca koji će biti potreban, ali sigurno je riječ o višemilijunskoj vrijednosti.

Doznajemo kako se na spomenutom području planira urediti obalni pojas s gatovima za prihvat plovila domicilnog stanovništva te uređenje 200 komunalnih vezova i objekti Lučke uprave. Naplatu će vršiti ta uprava.

Ovo će biti druga faza uređenja područja Soline nadomak trogirskoj staroj gradskoj jezgri nakon što je na zapadnoj strani prije pet godina izgrađeno novo trajektno pristanište čime se omogućio redoviti trajektni promet na linijama Trogir-Split-Drvenik Mali-Drvenik Veliki. Ukupna vrijednost te investicije u koju je osim pristaništa spadalo i uređenje operativne obale sa sadržajima koji su omogućili funkcioniranje trajektne luke iznosila je 18.068.659 kuna.

  • U proteklih pet godina Lučka uprava završila je prvu fazu projekta luke u Solinama, sanirala je dio obalnog pojasa na području Foše, operativnu obalu na čiovskoj strani gradske luke te promijenila kompletne gatove u luci Banj i sanirala vodoopskrbnu i elektro mrežu. Na jesen ove godine planiramo nastavak sanacije lučkog područja u Foši i obalnog zida ispred kule Kamerlengo, a u pripremi je i proširenje obalnog pojasa od Čiovskog mosta do Madiracinog mula te luke Banj, ustvrdio je Maroević.

GORDANA DRAGAN

ZADNJE OBJAVE