17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRDobre Vile obradovale učenike i polaznike dječjih vrtića

Dobre Vile obradovale učenike i polaznike dječjih vrtića

Članice udruge Dobre Vile odlučile su obradovati učenike OŠ Kralja Zvonimira iz Segeta Donjeg i PŠ u Ljubitovici te polaznike Dječjeg vrtića Trogir i vrtića u Marini i Slatinama tako što su im donirali  klupe i stolice.

Kako bi realizirale svoju ideju, kontaktirale su potpredsjednicu udruge Viktoriju Kristić u Tilburgu, u Nizozemskoj, koja je sa suradnicima iz partnerske organizacije ”Portagora, Centra za europsku suradnju” Veerle Slegers i Janom Van Eschom organizirala da u Trogir dođe šleper pun klupa i stolica. Pošiljka je stigla u ponedjeljak, 6. ožujka, a vrijednost joj je oko 150 tisuća kuna.

Veće klupe i stolice su, na radost učenika, smještene u škole u Segetu Donjem i Ljubitovici, a manje klupe i stolice su podijeljene vrtićima.

Dobre Vile napominju kako su im dosta pomogle mlade učenice iz Ljubitovice, Anamarija, Josipa i Nina koje su uključene u njihov projekt zahvaljujući Dominiku Matkoviću, ravnatelju OŠ Kralja Zvonimira te njihovoj socijalnoj pedagogici Iris Alajbeg Vukelić. Najavile su daljnju suradnju  u kojoj će uključiti i ostalu djecu matične i područne škole u Segetu Donjem.

Hvala svima iz ove priče, a jedno veliko hvala od srca ide našim prijateljima u Tilburg, poručuju Dobre Vile. 

Foto: Dobre Vile

{gallery}vile3{/gallery}

ZADNJE OBJAVE