14.3 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI Dobre vijesti iz Doma Florence: negativne su zaposlenice ustanove i cimerice zaražene...

Dobre vijesti iz Doma Florence: negativne su zaposlenice ustanove i cimerice zaražene štićenice

‘Upravo smo primili radosnu vijest da su nam sve zaposlenice koje su bile u kontaktu s našom štićenicom, kojoj je evidentiran koronavirus, negativne. Jednako kao i dvije štićenice, koje su dijelile sobu s gospođom koja je hospitalizirana u petak na Križinama. Ostalih 17 pacijenata iz Doma nisu ni bili u kontaktu s oboljelom, ali smo ih sve testirali.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ih nisu stavili kao prioritet jer nemaju simptome, tako da ćemo tek preksutra dobiti za njih rezultate i nadamo se najboljem, jer nam je i ovo već veliko olakšanje” – javila nam je Ruža Matas, glavna medicinska sestra u Domu za stare i nemoćne Florence u Seget Vranjicu.

Pitamo je za zdravstveno stanje štićenice hospitalizirane na Križinama.

– Po zadnjim informacijama iz bolnice, gospođa je relativno stabilno, s još uvijek dosta izraženom bakterijskom infekcijom, ali bez simptoma tipičnih za Covid-19 – kazuje Matas. Njihova štićenica, podsjetimo, liječi i urinoinfekciju.

Za testirano osoblje Doma, koje se pokazalo negativnima na koronavirus, sestra Matas napominje kako ce ostati u izolaciji 14 dana, a prije povratka na posao će se obaviti još jednom testiranje, prema najnovijim smjernicama HZJZ-a.

Podsjetimo, u maloj privatnoj ustanovi u petak je uočena visoka temperatura kod jedne korisnice i liječnica je odmah kontaktirala epidemiologe, te tražila da se gospođu prebaci u bolnicu na Križine, te obavi kompletna dijagnostika i testiranje na Covid-19.

– Promptno smo reagirali i zvali Epidemiološku službu da iz Doma preveze na Križine još dvije starice koje su s njom dijelile sobu, te da se obavi i njihova obrada – ispričala nam je sinoć sestra Matas.

Pitamo je što su poduzeli s osobljem Doma Florence, zaposlenicima koji su bili u kontaktu s oboljelom gospođom?

“Odmah smo obavijestili sve sestre i njegovateljice koje su bile u prethodnoj i stigle u novu smjenu da ostanu u samoizolaciji i kontaktiraju svoje liječnike, kontaktirali smo epiemiologe i one će se testirati, a ja sam osobno, danas poslijepodne, uzela briseve svim štićenicima Doma i sestrama i njegovateljicama iz treće rotacije, koje trenutno rade u Domu i koje nisu bile u kontaktu sa zaraženom zadnjih šest dana. Nije lako doći raditi u situaciji kad se pojavila zaraza u ustanovi, zato moram pohvaliti požrtvovnost naših sestara, koje ništa nisu dovele u pitanje” – pohvalila je kolegice šefica.

Izvor: Slobodna Dalmacija

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....