19 C
Trogir
Subota, 24 rujna, 2022
NaslovnicaVIJESTIDobre vijesti iz Doma Florence: negativne su zaposlenice ustanove i cimerice zaražene...

Dobre vijesti iz Doma Florence: negativne su zaposlenice ustanove i cimerice zaražene štićenice

‘Upravo smo primili radosnu vijest da su nam sve zaposlenice koje su bile u kontaktu s našom štićenicom, kojoj je evidentiran koronavirus, negativne. Jednako kao i dvije štićenice, koje su dijelile sobu s gospođom koja je hospitalizirana u petak na Križinama. Ostalih 17 pacijenata iz Doma nisu ni bili u kontaktu s oboljelom, ali smo ih sve testirali.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ih nisu stavili kao prioritet jer nemaju simptome, tako da ćemo tek preksutra dobiti za njih rezultate i nadamo se najboljem, jer nam je i ovo već veliko olakšanje” – javila nam je Ruža Matas, glavna medicinska sestra u Domu za stare i nemoćne Florence u Seget Vranjicu.

Pitamo je za zdravstveno stanje štićenice hospitalizirane na Križinama.

– Po zadnjim informacijama iz bolnice, gospođa je relativno stabilno, s još uvijek dosta izraženom bakterijskom infekcijom, ali bez simptoma tipičnih za Covid-19 – kazuje Matas. Njihova štićenica, podsjetimo, liječi i urinoinfekciju.

Za testirano osoblje Doma, koje se pokazalo negativnima na koronavirus, sestra Matas napominje kako ce ostati u izolaciji 14 dana, a prije povratka na posao će se obaviti još jednom testiranje, prema najnovijim smjernicama HZJZ-a.

Podsjetimo, u maloj privatnoj ustanovi u petak je uočena visoka temperatura kod jedne korisnice i liječnica je odmah kontaktirala epidemiologe, te tražila da se gospođu prebaci u bolnicu na Križine, te obavi kompletna dijagnostika i testiranje na Covid-19.

– Promptno smo reagirali i zvali Epidemiološku službu da iz Doma preveze na Križine još dvije starice koje su s njom dijelile sobu, te da se obavi i njihova obrada – ispričala nam je sinoć sestra Matas.

Pitamo je što su poduzeli s osobljem Doma Florence, zaposlenicima koji su bili u kontaktu s oboljelom gospođom?

“Odmah smo obavijestili sve sestre i njegovateljice koje su bile u prethodnoj i stigle u novu smjenu da ostanu u samoizolaciji i kontaktiraju svoje liječnike, kontaktirali smo epiemiologe i one će se testirati, a ja sam osobno, danas poslijepodne, uzela briseve svim štićenicima Doma i sestrama i njegovateljicama iz treće rotacije, koje trenutno rade u Domu i koje nisu bile u kontaktu sa zaraženom zadnjih šest dana. Nije lako doći raditi u situaciji kad se pojavila zaraza u ustanovi, zato moram pohvaliti požrtvovnost naših sestara, koje ništa nisu dovele u pitanje” – pohvalila je kolegice šefica.

Izvor: Slobodna Dalmacija

ZADNJE OBJAVE