24.1 C
Trogir
Utorak, 17 svibnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRDEVASTACIJA ZAJEDNIČKOG DOBRA: ZAŠTO!? JEDNOSTAVNO ZAŠTO!?

DEVASTACIJA ZAJEDNIČKOG DOBRA: ZAŠTO!? JEDNOSTAVNO ZAŠTO!?

Što se odvija u glavama pojedinaca koji osobnu satisfakciju nalaze u devastaciji zajedničkog dobra u ovom slučaju novouređenog zelenog otoka. Podsjetimo, jučer je Trogir Holding d.o.o. u Miševcu gdje su postavljeni moloci i kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada zasadio 30-ak sadnica zimzelenog grma oleandera.

Međutim, nije dugo trebalo da nepoznata osoba ili više njih istrese pune vreće građevinskog otpada na spomenutoj lokaciji i pritom, osim nereda, napravi znatnu materijalnu štetu jer su sadnice koštale 70-ak kuna po komadu.

Je li riječ o bezobrazluku, nemaru, zlobi, neukosti…..? Pored svega što je dosad učinjeno za ljepši i čistiji grad (moloci, deponij, reciklažno…) uz napomenu da, u ovoj kriznoj situaciji svaki trošak treba pomno isplanirati i opravdati, postavlja se pitanje čemu ovako ponašanje.

  • Budući da dosadašnji apeli o odgovornom ponašanju, zaštiti okoliša i razvrstavanju otpada kod nekih nisu urodili plodom, bit ćemo prisiljeni obratiti se komunalnom redarstvu, kako bismo pronašli način sankcioniranja, ali i prevencije jer se ovo NE MOŽE I NEĆE TOLERIRATI. Napravit ćemo sve u suradnji s Gradom kako bi doskočili ovom problemu. Pozivam i građane da na nam pruže podršku tako da fotografiraju i dojavljuju kad uoče počinitelja ili štetu, poručio je predsjednik Uprave Trogir Holdinga Božidar Miše.

Imajmo na umu da svi dijelimo isti životni prostor te da moramo zajedno voditi brigu o njemu.

Foto: Trogir Holding

ZADNJE OBJAVE