25 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRDetalji pucnjave u Trogiru

Detalji pucnjave u Trogiru

Policijski službenici Policijske postaje Trogir i Službe općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i ozlijeđenim 40-godišnjakom.

Podsjećamo, Trogirska policija je u jutarnjim satima četvrtka uhitila 45-godišnjeg muškarca kojeg dovode u vezu s propucavanjem u ulici Put Gradine dan ranije.

Sukob se dogodio oko 19.10 sati na Čiovu u blizini jedne sportske udruge i staračkog doma. Prema prvim informacijama kojima raspolaže policija, napadač 45-godišnji D.B je prišao 40-godišnjem I.G.. Najprije su se posvađali a potom je došlo i do fizičkog obračuna u kojem je 40-godišnjak teško ozlijeđen iz vatrenog oružja. D.B. mu je iz pištolja pucao u lijevu natkoljenicu.

Ozlijeđeni je prebačen u splitsku bolnicu gdje se nalazi na Odjelu kirurškog šoka i biti će zadržan na liječenju.

Napadač je, navodno, rodom iz Bihaća, ali živi u Trogiru, a i ozlijeđeni je sa ovog područja. 

Utvrđena je sumnja da je navedene prigode 45-godišnjak vatrenim oružjem (pištoljem) počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu 40-godišnjaka, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu i tijekom večeri će se dovesti pritvorskom nadzorniku.

Kaznena prijava je podnesena i protiv 40-godišnjaka, zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je tijekom verbalnog sukoba, neposredno prije nego što je ozlijeđen, iz istog pištolja, koji je ilegalno posjedovao, ispalio hitac pored 45-godišnjaka. Osim kaznene prijave, protiv 40-godišnjaka se podnosi i Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

ZADNJE OBJAVE