20 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJADan otvorenih vrata DVD-a Slatine: Djeca najviše uživala u prezentacijama vatrogasaca

Dan otvorenih vrata DVD-a Slatine: Djeca najviše uživala u prezentacijama vatrogasaca

Prvi put od osnutka DVD-a Slatine organiziran je dan otvorenih vrata društva na kojem je prezentirana vatrogasna oprema i tehnika te je održana vježba spašavanja sa zvonika mjesne crkve i na kraju natjecanje djece iz Osnovne škole Slatine.

Kod same prezentacije opreme i tehnike najviše pažnje privuklo je novo navalno-tehničko vozilo kojeg je kupila Vatrogasna zajednica grada Splita te ga donirala DVD-u Slatine. Vozilo je opremljeno opremom za spašavanje iz prometnih nezgoda, opremom za gašenje svih vrsta požara te cjelokupnom opremom koje to vozilo mora i sadržavati. Vježbu spašavanja sa zvonika mjesne crkve odradili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Splita. Vatrogasno natjecanje održano je s učenicima Osnovne škole Slatine te su najuspješnije ekipe za uspomenu dobile i simbolične nagrade. 

-Ovim putem želimo se zahvaliti svim članovima društva, Gradu Splitu koji nam je ustupio korištenje javne površine, Mjesnom odboru Slatine, župniku don Anti Čuliću, Osnovnoj školi Slatine, posebno ravnateljici Željki Ninčević, Dječjem vrtiću Morski konjić Slatine s odgojiteljicama i svim gostima koji su bili dio ovog dana. Posebno bi se htjeli zahvaliti djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita na čelu sa zapovjednikom Ivanom Kovačevićem i pomoćnikom zapovjednika Zoranom Radunićem koji su profesionalno, poučno i za svaku pohvalu odradili i pokazali vježbu spašavanja s visina, poručili su iz DVD-a Slatine.

Izvor: Dalmacija danas

{gallery}dvdslatine{/gallery}

ZADNJE OBJAVE