15 C
Trogir
Nedjelja, 19 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRDALMATINKO CUP: Sve je spremno za najveći dječji nogometni turnir na ovim...

DALMATINKO CUP: Sve je spremno za najveći dječji nogometni turnir na ovim prostorima

Sedmo izdanje Dalmatinko cupa, jednog od najvećih nogometnih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi, održat će se od 2. do 5. lipnja u Splitu, Kaštelima, Solinu i Trogiru. Na turniru će sudjelovati više od tri tisuće sportaša iz 13 država, a u Dalmaciju dolaze ekipe iz ratom zahvaćene Ukrajine, dalekog Kazahstana i Uzbekistana te iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Kosova, Mađarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Najbolje nogometne akademije odmjerit će snage sa školama nogometa iz Splitsko-dalmatinske županije, a od velikih imena publika će imati priliku gledati mlađe kategorije Hajduka, Dinama, Šahtara iz Donjecka, Astane, Diosgyora, Zaglebie, Olimpije, Željezničara i drugih.

  • Dalmatinko cup je pokazao da je moguće stvoriti vrhunski sportsko-turistički proizvod na kojem sudjeluju najbolji klubovi i škole nogometa iz cijele Europe, čime je postao najmasovniji nogometni događaj u Hrvatskoj. Ponosni smo na činjenicu da je turnir odolijevao i pandemijskim vremenima u kojima je zabilježio rast u svim ključnim segmentima. Ove godine nismo ni otvarali prijave jer smo već krajem listopada 2021. godine imali preko 200 prijavljenih ekipa, kazao je Domagoj Bojčić, organizator Dalmatinko cupa.

Turnir je osim nogometne priče i sportsko-turistička razglednica Hrvatske. Za više od 200 djece iz Kazahstana i Uzbekistana bit će organizirani izleti brodovima, a posjetit će i utakmicu Lige nacija u kojoj na Poljudu Hrvatska dočekuje Francusku.

  • Očekuje nas 360 utakmica u 4 dana natjecanja, a više od tri tisuće sportaša imat će priliku igrati s vršnjacima iz drugih sredina, stvarati nova prijateljstva i uživati u ljepotama naše županije. Uz sportaše na turnir dolaze i njihovi roditelji, a očekujemo preko 12 tisuća noćenja, što ovom događaju daje i nezanemarivu turističku dimenziju, kazao je Bojčić.

Pod sloganom „Više od nogometa“ Dalmatinko cup promovira fair play, toleranciju i jednakost spolova pa će tako ove godine nastupiti nogometašice, i to u 3 kategorije. Turnir će otvoriti NK GOŠK i NK Croatia, a na terenu u Kaštel Gomilici odigrat će se najveći broj utakmica, ukupno 62.

Većina utakmica bit će dostupna u live prijenosu na YouTube kanalu Dalmatinko cupa, a turnir završava finalnom utakmicom u Trogiru, gdje će svečanost zatvaranja obilježiti velika proslava, uz nazočnost posebnih gostiju iz svijeta sporta te Ministarstva turizma i sporta.

ZADNJE OBJAVE