9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRDALMATINKO CUP 2020.: Sudjelovalo je 70 ekipa s 900 igračica i igrača

DALMATINKO CUP 2020.: Sudjelovalo je 70 ekipa s 900 igračica i igrača

Nakon tri dana nogometa u Splitu, Kaštel Gomilici i Trogiru završen je Dalmatinko cup 2020. Peto izdanje turnira, održanog uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, proteklo je u najboljem redu.

Sudjelovalo je 70 ekipa s 900 igračica i igrača, a apsolutni pobjednik je splitski Hajduk, koji je osvojio prvo mjesto u svih pet kategorija za dječake (2007., 2009., 2010., 2011. i 2012.), a kada se tome pridoda titula ŽNK Marjana, kluba koji radi i trenira u Poljudu, kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine, onda zadovoljstvo ekipe s Poljuda može biti još veće.

U kategoriji djevojčica rođenih 2004. godine prvo mjesto osvojio je Donat iz Zadra, tu je Marjan bio drugi. Najbolja igračica turnira je Nikolina Klapan, strijelkinja Lucija Vunić, a vratarka Žanamari Števanja, sve iz Donata. Marjan je uzeo sve nagrade u 2006. godištu, najbolja igračica bila je Franciska Kelava, najbolja strijelkinja Lana Kukavica, a najbolja vratarka Luči Ban.

Kod dječaka rođenih 2009. godine Hajduk je imao najteži posao, u finalu održanom na predivnom stadionu na Batariji u Trogiru, bio je bolji od Otvorene škole Hajduk tek nakon izvođenja penala. Najbolji igrač bio je Ante Taslak iz pobjedničke momčadi, baš kao i vratar Roko Burger, a prvi strijelac s 11 postignutih golova bio je Marko Rezo iz Imotskog. Treće mjesto u toj kategoriji osvojio je Imotski.

U kategoriji igrača rođenih 2010. godine Hajduk je u odličnoj utakmici svladao Solin s 4:0, a u utakmici za treće mjesto Split je s 1:0 bio bolji od Jadrana iz Kaštel Sućurca. Najbolji igrač i strijelac bio je Ivan Vetma iz Hajduka, a vratar Ino Jelavić iz Solina.

U kategoriji igrača rođenih 2011. godine, koja je prvi dio turnira igrala u Parku mladeži, a završnica se održavala u Trogiru, prvo mjesto osvojio je Hajduk koji je u finalu svladao Union s 4:0, dok je treće mjesto osvojio Omladinac iz Vranjica pobijedivši Neretvanac s 2:1. U tom godištu najbolji igrač bio je Marin Matas iz Hajduka, prvi strijelac bio je Marino Matas iz iste momčadi, a za najboljeg vratara izabran je Luka Vukušić iz Uniona.

Fotogaleriju potraži na LINKU

Foto: Ivica Čavka

ZADNJE OBJAVE