19 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRCentar za socijalnu inkluziju: značajan iskorak u skrbi za starije Trogirke i...

Centar za socijalnu inkluziju: značajan iskorak u skrbi za starije Trogirke i Trogirane

Meni je ovdje moja druga obitelj, sretan sam što imam gdje doći svaki dan i družiti se, rekao je jedan od korisnika

Povodom Svjetskog dana zdravlja gradonačelnik Trogira Ante Bilić, pročelnica za društvene djelatnosti Ruža Kovačević Bilić, te predstavnici Udruge tjelesnih invalida TOMS obišli su u četvrtak Centar za socijalnu inkluziju u društvu voditelja projekta Siniše Turkovića. Radi se o projektu koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, vrijedan 1.999.016,71 kuna, a provodi se u partnerstvu Grada i TOMS-a. Ovom prigodom korisnicima su uručeni prigodni pokloni te su upitani za iskustva i dojmove koje imaju o Centru, šest mjeseci nakon što je otvorio svoja vrata.

  • Meni je ovdje moja druga obitelj, sretan sam što imam gdje doći svaki dan i družiti se“, rekao je Dragutin Blatančić, jedan od korisnika Centra, koji je postao mjesto koje znatno poboljšava kvalitetu života starijim Trogiranima i Trogirkama.

Centar osobama starije životne dobi nudi sljedeće usluge: boravak u poticajnom i sigurnom okruženju, svakim radnim danom od 08-16h, uz osiguran prijevoz za sve korisnike i topli obrok za socijalno ugrožene korisnike; edukativno-kreativne radionice i trening socijalnih i životnih vještina u boravku, fizikalnu terapiju; mobilni tim za dodatnu podršku korisnicima s početnim stadijem demencije i članovima njihovih obitelji te aktivnosti pomoći u kući za minimalno 16 osoba na području Grada.

  • Centar za socijalnu inkluziju se pokazao velikim iskorakom u našem gradu u pogledu skrbi za naše starije sugrađane koji značajno olakšava svakodnevne obaveze njihovim obiteljima. Projektom je obuhvaćena njega i skrb, fizikalna terapija, društvene aktivnosti, ali i obrok i prijevoz. Ponosna sam što smo u kratko vrijeme uspjeli pokrenuti tri velika projekta iz ESF-a: ovaj, Centar društvene inkluzije za mlade i osobe s invaliditetom te produženi boravak i nove programe u Dječjem vrtiću. Veselimo se provedbi jer se radi o značajnom podizanju kvalitete javnih usluga za ranjive skupine“, rekla je pročelnica Kovačević Bilić.

Projektom Centar za socijalnu inkluziju osigurava se model podrške za 32 pripadnika ranjivih skupina s prebivalištem na području grada Trogira. Također, osigurat će se i smještaj za osobe sa statusom beskućnika.

Foto: Ivana Rinčić Mamut

ZADNJE OBJAVE