27 C
Trogir
Petak, 12 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRČelnici Grada Trogira i tvrtke Trogir Holding predstavili komunalni program za 2017....

Čelnici Grada Trogira i tvrtke Trogir Holding predstavili komunalni program za 2017. godinu

U prošloj godini ostvareno je čak 96 posto od zacrtanog plana i programa, a ovu 2017. za program održavanja komunalne infrastrukture smo izdvojili čak 5. 500, 000 kuna,  kazali su čelnici Grada Trogira i komunalne tvrtke Trogir Holdinga na press konferenciji, predstavljajući komunalni program za 2017. godinu.

Gradonačelnik Ante Stipčić govorio je o ostvarenim planovima u prethodnoj i budućim planovima u tekućoj godini, koji su bili i biti će realizirani zahvaljujući prvenstveno odličnoj suradnji  Grada Trogira i tvrtke Trogir Holding.  

Ove jeseni nabavili smo novu strojnu pometačicu koja može ulaziti u povijesnu gradsku jezgru i  kojom se, kako je kazao Stipčić, nadaju postići puno bolju kvalitetu čišćenja gradskih ulica, rive i trga.

Znamo koje su ljeti gužve po ulicama i svakako ćemo ovom pometačicom, čija vrijednost iznosi 250.000 kuna, a  prezentirana je građanima na Trgu Ivana Pavla II, doprinijeti boljoj kvaliteti čistoće našeg grada pod zaštitom UNESCO-a, rekao je Stipčić.

Uputio je pohvale djelatnicima Trogir Holdinga koji marljivo rade na održavanju zelenih površina i hortikulturnom uređenju.

Podsjetio je na činjenicu kako su Grad Trogir i Trogir Holding zajedničkim snagama uredili i cvijećem okitili dva rotora na ulazu u grad, što će također učiniti za nadolazeći Uskrs.

Uskoro nam trebaju biti dostavljena dva mobilna reciklažna dvorišta, od kojih ćemo jednog postaviti naizmjenično na otocima Drveniku Velom i Drveniku Malom, dok će drugi biti postavljen po mjesnim odborima, rekao je Stipčić.  

-Program rada je ove godine povećan, a prošlogodišnji smo ispunili za  96 posto, čime smo iznimno zadovoljni, rekao je Zvonimir Bukarica, direktor Trogir Holdinga.

Nabavljenom eko čistilicom pospješili smo i ubrzali čišćenje grada, a  također nam je plan u ovoj godini nabaviti dodatne strojeve kako bi poboljšali čistoću grada, odnosno kompletno usluge odvoza smeća prema kućanstvima, izdvojio je iz programa direktor Bukarica.

 -Krenuli smo u modernizaciju odvoza komunalnog otpada, uklanjaju se kontejneri, dijele se kante po kućanstvima i planiramo do ljetne sezone grad Trogir  opremiti 80 posto kantama za miješani komunalni otpad koji će se odvoziti dva puta tjedno. Dakle, građani će na kućnom pragu razvrstavati otpad i više neće bit kontejnera, rekao je  Tehnički direktor Trogir Holdinga Ivo Milić .

Mario Gruić, viši stručni suradnik za komunalu pri Gradu Trogiru, napomenuo je kako se ovu godinu više sredstva ulaže za održavanje zelenih površina i čistoće grada.

Izdvojio je uređenje parkova koji će dobiti potpuno novu sliku uz sustav navodnjavanja, strojnu peračicu koja će tri puta tjedno prati grad, dok će se pojačati strojno i ručno čišćenje grada tijekom sezone.

U prošloj godini uredili smo sve lokacije za kontejnere, a na njih 13 postavljene i nadstrešnice. Postavljeni su novi koševi u glavnoj ulici te u svim parkovima, a građanima su podijeljene kante za otpad. Započeli smo s uređenjem i nasipanjem plaža, a krenula je i modernizacija rasvjete. Zamijenjeno je oko  130 rasvjetnih tijela i postavljena je led rasvjeta, istaknuo je Gruić.

Zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović kazao je kako je ova godina u svakom slučaju iskorak vezano za vizualizaciju grada.

Foto: IRM

{gallery}komunala{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE