31 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAČarobni prosinac prepun događanja u Muzeju grada Trogira kuca na vrata

Čarobni prosinac prepun događanja u Muzeju grada Trogira kuca na vrata

 

Brojna događanja  vas očekuju tijekom prosinca u  Muzeju grada Trogira

Od 3. do 6. prosinca u atriju Muzeja grada Trogira održavat će se tradicionalna izložba “Kako vidim osobe s invaliditetom”. Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 3. prosinca u 9:00 sati. Više o izložbi (i cijelom nizu događanja koja će se u povodu  Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera odvijati pod naslovom “Trogir grad od kamena i ljubavi” u organizaciji Udruge TOMS) donosimo uskoro!

Podsjetimo – u Galeriji Cate Dujšin Ribar do 8. prosinca otvorena je izložba “Catini crteži” kojom se obilježava 40 godina djelovanja Galerije. Ukoliko još niste – svratite! Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka 10:00 – 14:00 te 17:00 – 19:00, subotom 10:00 – 13:00 te 17:00 – 19:00.

Od 10. do 16. prosinca u atriju Muzeja grada Trogira održat će se još jedna  tradicionalna izložba u prosincu – 9. salon Likovne udruge Trogir pod naslovom “Bojama kroz život”. Otvaranje izložbe održat će se u ponedjeljak, 10. prosinca u 19:00 sati –  svakako dođite i obojite svoje živote!

U utorak i srijedu – 11. i 12. prosinca,  u Edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira održat će se radionice “Trogirski Grinch”. Vjerujemo da će interes biti velik, a s obzirom na to da je broj polaznika ograničen – budite uz nas i ne propustite skoru najavu kojom ćemo vam razjasniti o čemu se radi i otvoriti prijave…

U Galeriji Cate Dujšin Ribar, u četvrtak, 13. prosinca održat će se Božićni koncert učenika Glazbene škole Josipa Hatzea – DO Trogir. Početak je u 19:00 sati!

U petak, 14. prosinca od 19:00 sati Galeriju Cate Dujšin Ribar ispunit će zvonki glasovi klape Stivanja, koja ovim koncertom obilježava 10. obljetnicu djelovanja. 

I pred sam Božić – u atriju Muzeja grada Trogira od 17. do 22. prosinca održavat će se Božićni sajam rukotvorina na kojemu ćete i ove godine moći pronaći kreativan, unikatan, maštovit i raznolik izbor poklona sa srcem koje zasigurno nije moguće pronaći na policama u trgovinama! (Svi zainteresirani rukotvorci mogu se još uvijek prijaviti za sudjelovanje na Sajmu – prijave zaprimamo do nedjelje, 9. prosinca u 23:59! Detalji su na poveznici: “Prijavite se i sudjelujte na Božićnom sajmu rukotvorina u Muzeju grada Trogira”!) 

Dobro nam došao prosinac i dobro nam došli, poručuju iz trogirskog muzeja. 

ZADNJE OBJAVE