15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaKULTURABrojnim umjetnicima zasigurno ne nedostaje entuzijazma

Brojnim umjetnicima zasigurno ne nedostaje entuzijazma

Zbog nesretnih okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa, kazališta su zatvorila svoja vrata i odgodila izvedbe do nekog neizvjesnog budućeg datuma. Međutim, virtualni svijet je postao, čini se, življi nego ikad budući da su se kulturna događanja preselila u tu sferu, a brojnim umjetnicima zasigurno ne nedostaje entuzijazma, dobre volje, odličnih ideja i solidarnosti.

Među njima su i umjetnici Drame, Opere i Baleta HNK Split koji nisu zaboravili na svoju publiku te je svako malo počaste nekom od svojih izvedbi putem interneta kojima ujedno pozivaju da se priključimo akciji Crvenog križa te, u granicama vlastitih mogućnosti, uplatimo pomoć najpotrebitijima, onima najviše pogođenim trenutnom krizom. HR9224070001100578536 IBAN je računa Crvenog križa Split kod OTP banke na koji možete to učiniti.

Budući da se još ne nazire kraj pandemije, nažalost su odgođeni i ovogodišnji jubilarni 30. Marulićevi dani koji su se trebali održati od 20. do 27. travnja ove godine. Novi termin odredit će se shodno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite. Usprkos tome, od 21. travnja do 4. svibnja održat će se četvrta po redu radionica dramskog pisanja, sastavni dio popratnog festivalskog programa. Radionica će se odvijati on-line, a njezin voditelj i ove godine je Tomislav Zajec, istaknuti i nagrađivani hrvatski dramski pisac, docent na Odsjeku dramaturgije zagrebačke Akademije dramske umjetnosti. Detaljnije o aktivnostima splitskog HNK izvijestio nas je iz Odnosa s javnošću Davor Vuković.

Piše: Ana Rožić (novinarka Gradskog radija Trogir)

ZADNJE OBJAVE