10 C
Trogir
Petak, 27 siječnja, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRBokun Festival: umjetnost u nastajanju grafitera Dina Vejnovića

Bokun Festival: umjetnost u nastajanju grafitera Dina Vejnovića

Treći Bokun festivalafestival nijemog filma i drugih osjetila, održat će se u subotu 12. rujna s početkom u 19:30 sati u parku Malarija u staroj gradskoj jezgri Trogira. Uz slogan “Kultura narodu”festival je posvećen američkom komičaru nijemog filma Busteru Keatonu.

Tijekom rujna Bokun festivala pretvara Trogir u grad nijemog filma. Naime, uz odobrenje Konzervatorskog odjela u Trogiru na čelu s pročelnicom Jasnom Popović, obitelji Hamzai i Grada Trogira, na istočnom pročelju najstarije romaničke kuće na Radovanovom trgu u staroj UNESCO-ovoj jezgri, izvjesit će se privremena umjetnička instalacija na temu festivala. Na starom jedru jedrilice dimenzija 5,5 x 3,75 metara grafiter Dino Vejnović naslikat će veliki lik Bustera Keatona. Jedro je poklonio bivši jedriličar Vedran Rožić iz tvrtke Adria sail, dok je postavljanje instalacije inspirirao Art festival Zen Opuzen na čelu s Giovannijem Aničićem koji je pozdravio ideju uz kompliment: „Tako se svoje misto voli!“ Postavljanje jedra najavljeno je za utorak 1. rujna u 17 sati.

-Tako se svoje misto voli. Bokun umjetnosti u nastajanju grafitera Dina “Horusa”. Buster Keaton na brodskom jedru – Trogir grad nijemog filma 1. rujna 2020, 17 sati, Radovanov trg, Trogir. Kultura narodu! Horus narodu! Bokun festivala narodu!, napisala je uz objavu fotografije na Facebook profilu Bokun Festivala umjetnička ravnateljica festivala Ivana Orešić.

ZADNJE OBJAVE