9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRAUDIO Rukovoditelj Sektora posebnih djelatnosti pri Trogir Holdingu gostovao u emisiji „Dobar...

AUDIO Rukovoditelj Sektora posebnih djelatnosti pri Trogir Holdingu gostovao u emisiji „Dobar dan“

Marin Piveta, rukovoditelj Sektora posebnih djelatnosti pri Trogir Holdingu gostovao je u emisiji „Dobar dan“ Gradskog radija Trogir

Poslovanje tog sektora bila je središnja tema razgovora.

„U svim segmentima sektora ima dosta aktivnosti, poslova i unapređenja koja moramo napraviti u Gradu Trogiru. Lučke djelatnosti  su naša zadaća u svojstvu koncesionara i asistenta Lučke uprave Splitsko – dalmatinske županije. Unutar sektora je i Radna jedinica prometnih poslova, zatim Radna jedinica tržnice i ribarnice te Radna jedinica medija“, pojašnjava Piveta.

Ponekad našim sugrađanima nije jasno čija je ovlast tj. nadležnost u segmentu lučkih djelatnosti

„Mislim da je najvažnije građanima pojasniti što je u nadležnosti Trogir Holdinga, a što Lučke uprave Splitsko – dalmatinske županije. Konkretno što se tiče lučkih poslova, Trogir Holding ima ugovor s Lučkom upravom Splitsko – dalmatinske županije koji uključuje pitanje poslovanja naplate lučkih pristojbi i asistencije pri provođenju reda u lukama Trogir, Drvenik Mali i Drvenik Veliki. Naša temeljna zadaća je operativno vođenje luke i lučkih poslova na području grada, a to uključuje prvenstveno poslovanje rive koja u ljetnim mjesecima ima veliko opterećenje zbog uplova i privezivanja brodova. Također, operativno provodimo zadaće Lučke uprave u  trajektnom pristaništu Soline, komunalnom dijelu luke Soline koja uključuje vezove,  te luke Drvenik Veliki i Drvenik Mali. Želim naglasiti da je vođenje, odnosno investiranje u infrastrukturu primarna zadaća Lučke uprave kojoj ukazujemo na uočene probleme, odnosno na rješenja koja se moraju realizirati. Idemo u dobrom smjeru“, kazao je Piveta.

„Neke stvari su se počele realizirati. U narednom periodu očekujemo potpisivanje ugovora za korisnike komunalnih vezova na Drveniku Velikom koji do sada nisu bili evidentirani u sustavu s obzirom da nisu imali valjane ugovore za vezove  na lučkom području. Prošlog tjedna smo zaprimili od Lučke uprave prijedloge ugovora za korisnike i očekuje se slanje poziva svim korisnicima na potpisivanje. Dosta ljudi nam se javlja za pitanje vezova u Foši i Žudici. Za to područje trenutno Trogir Holding nema ingerenciju s obzirom da nije utvrđeno lučko područje. Grad Trogir je dao inicijativu uz suglasnost Lučke uprave da se lučko područje proširi i na ta područja, ali još uvijek taj cijeli proces odrađuje regionalna razina, znači Splitsko – dalmatinska županija i županijska Lučka uprava“, dodao je Marin Piveta.

Parkirališta u 2020. godini čeka dosta unapređenja

„S parkiralištima smo zadovoljni, no i tamo nas čeka dosta unapređenja u ovoj godini. Prihodi parkirališta Trogir Holdinga konstantno rastu. Krenuli smo sa određenim aktivnostima uključujući realizaciju kartičnog plaćanja na blagajnama, na našim zatvorenim parkiralištima te na izlaznim terminalima. Na izlaznom terminalu na Fortinu će vrlo vjerojatno doći do unapređenja i postavljanja novog terminala koji će imati kartično plaćanje na samom izlazu. Osim toga, čekaju nas unapređenja po pitanju plaćanja mobilnim aplikacijama i SMS-om na zatvorenim parkiralištima.  Planiramo na jednom od ulaza u Grad Trogir postaviti informativne displeje koji će se integrirati s našim parking sustavom i prikazivati oznake udaljenosti svih zatvorenih parkirališta s brojem slobodnih parking mjesta u realnom vremenu“, kazao je Piveta.

Ostale teme poslušajte u tonskom zapisu emisije…

{mp3}piveta{/mp3}

 

ZADNJE OBJAVE