11 C
Trogir
Četvrtak, 1 prosinca, 2022
NaslovnicaOstaloZABAVAAUDIO: 20 GODINA KLAPE "SVETI JURAJ" HRM - gostovanje na Gradskom radiju...

AUDIO: 20 GODINA KLAPE “SVETI JURAJ” HRM – gostovanje na Gradskom radiju Trogir

Nova godina za Klapu Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice nije mogla bolje početi. Naime, ove godine slave dvadeseti rođendan što je bio povod gostovanja Marka Bralića na Gradskom radiju Trogir. Kroz dva desetljeća odradili su mnoge koncerte, proputovali skoro pa cijeli svijet, izdali veliki broj albuma, primili mnoge nagrade te svojoj pjesmom uveličali važne manifestacije. Na početku razgovora Marko je pozdravio sve građane Trogira tog po njemu predivnog i čarobnog grad. Od trenutaka koje može svrstati u kategoriju nezaboravnih, pored ostalih, spomenuo je i one iz Trogira.

  • Budući da živimo u ovom prelijepom dalmatinskom području, zaljevu hrvatskih vladara, mislim na kaštelanski zaljev, Split, Trogir, Kaštela… spomenuo bih koncerte na Poljudu. Svi koncerti su koncerti, ali poljudski su spektakl. Kad je u pitanju Trogir, izdvoji bih nastupe u Kuli Kamerlengo, pogotovo one u organizaciji Udruge tjelesnih invalida TOMS. Hvala svima na podršci, posebno onima koji su vjerovali u nas na samim počecima i prepoznali našu misiju. Pjesmom nastavljamo ploviti po svim meridijanima i paralelama ovoga svijeta i prelijepe nam domovine Hrvatske.

Cijeli intervju za Gradski radio Trogir poslušajte na linku – voditeljica Ana Rožić …

Pred kraj godine i ususret svojem slavljeničkom razdoblju snimili su spot za novu pjesmu “Plovit se mora” kojim ujedno najavljuju novi album. Okrugli rođendan obilježili su 12. siječnja, a koliko im more znači, najbolje se ogleda u stihu: “Ne mora se živit, ali plovit se mora!”. Svoje su glasove za novu pjesmu udružili s uspješnim i poznatim autorima. Glazbu i tekst potpisuje Tonći Ćićerić, dirigent orkestra HRM-a, aranžman Nenad Šiškov, a snimanje i režiju spota Hrvoje Svalina. Snimke dronom djelo su Jerka Kalajžića, dok je snimatelj bio Zvonimir Ramić.

ZADNJE OBJAVE