31 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRAnte Škrobica izabran za novog predsjednika ELSA-e Hrvatska

Ante Škrobica izabran za novog predsjednika ELSA-e Hrvatska

Na Nacionalnoj skupštini Europske udruge studenata prava ELSA-e Hrvatska za novog je predsjednika izabran dosadašnji glavni tajnik Ante Škrobica. Ante je prije dužnosti glavnog tajnika u akademskim godinama 2016./2017. i 2017./2018. obnašao dužnost predsjednika splitskog ogranka ELSA-e.

“Hvala kolegama na povjerenju. Ovo je veliko priznanje mojim suradnicima u splitskom ogranku ELSA-e i meni osobno. U dvije godine smo ELSA-u Split pozicionirali kao najaktivniju udrugu na Sveučilištu u Splitu. U tom razdoblju je broj članova povećan za 3 puta, a proračun za čak 22 puta. Sada je vrijeme da se usredotočimo na podizanje ugleda ELSA-e Hrvatska. Drago mi je što su kolege prepoznale naše rezultate.” rekao je Ante Škrobica.

ELSA (Europska udruga studenata prava) najveća je svjetska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika osnovana 1981. u Beču. Svoje podružnice ima u 43 europske zemlje te okuplja više od 50.000 članova s preko 300 fakulteta. Bivši članovi ELSA-e danas su istaknuti pojedinci u javnom životu, članovi gospodarske zajednice i uspješni odvjetnici. Među njima je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji 1991. postaje predsjednik ELSA-e Zagreb, 1992. predsjednik ELSA-e 

ZADNJE OBJAVE