17 C
Trogir
NaslovnicaOstaloZABAVAAlejuandro Buendija singlom »Čepić« najavljuje drugi album

Alejuandro Buendija singlom »Čepić« najavljuje drugi album

Saša Antić, član popularnog splitskog benda TBF, samostalno djeluje pod umjetničkim imenom Alejuandro Buendija.

Jednostavnim jezikom i sjajnom sposobnošću prenošenja društvene svakodnevice napisao je još jedan u nizu svojih hitova, ali ovaj put za sebe kao soloizvođača. Njegov novi samostalni singl »Čepić« pjesma je koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji. Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje, spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalicu motiva o kojima na jedinstven način pjeva Alejuandro Buendija.

– Pjesma »Čepić« je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Tada sam u potpunosti shvatio onu izreku da »zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu«. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. »Čepić« je najavni single mog drugog soloalbuma, otkrio je Saša Antić.

Spot za pjesmu, sniman u Splitu, režirao je Šimun Šitum, a snimao Rino Barbir. Alejuandro je u njemu prikazan u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu, izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi fizička se nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj »plivaju« mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

{youtube}kQz35M-_YIs{/youtube}

ZADNJE OBJAVE