17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaDOGAĐAJI6 svibanjskih događanja koja ne biste smjeli propustiti u Muzeju grada Trogira

6 svibanjskih događanja koja ne biste smjeli propustiti u Muzeju grada Trogira

Na samom početku svibnja donosimo vam šest svibanjskih događanja u Muzeju grada Trogira koja nikako ne biste smjeli propustiti! Pa krenimo redom:

1/6 srijeda, 3. 5. 2017.

U srijedu, 3. svibnja 2017. u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se “Cuj, jeman ti ništo rec!” – edukativno-zabavni program učenika Osnovne škole Petra Berislavića u kojem će glavnu riječ imati trogirska cakavica. 

U programu sudjeluju učenička klapa pod vodstvom profesroice Ivane Milin Pućo; školski trio pod vodstvom profesorice Anite Stanković;  učenice Nina Botica, Karla Maleš, Klaudija Paljuca i Antea Šimić; učenice Romana Prižmić, Andrea Kokić, Iva Antonia Marković, Lorena Mlačić, Sara Katić, pod vodstvom profesorice Sunčice Maletić Dukan, učenici 5. c razreda pod vodstvom profesorice Ane Zelalije koji će predstaviti jezičnu igru na cakavici i život težaka u prošlim vremenima, učenici 1. i 2. b. razreda pod vodstvom učiteljica Mirele Medić i Mihaele Russo koji će izvesti igrokaze “Ima jedan grad, po cile dane sam” i “Šušur u dvoru”, a imat ćemo priliku vidjeti i projekciju fotografija Trogira učenika Dalibora Buzuka, dok će učenik Mateo Vrebac donijeti završnu riječ…

2|6 utorak, 9. 5. 2017.

Na Dan Europe koji se obilježava 9. svibnja, u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se prigodan program “Pjesmom kroz Europu”.

Prijatelji šansone p(r)ovest će nas Pjesmom kroz Europu. Polazak je iz Galerije Cate Dujšin Ribar u utorak,9. svibnja 2017. u 20:00 sati. Dan Europe obilježava se 9. svibnja. Brojne su aktivnosti i programi koji će se taj dan održavati diljem Europe, a u Trogiru – u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se prigodan koncert “Pjesmom kroz Europu”.

U programu koji će najaviti dr. sc. Nansi Ivanišević, predsjednica Udruge Prokultura, nastupaju Ana Opačak, Kristina Nuić Prka i drugi Prijatelji šansone u pratnji maestra Jurice Karuze. Kako bi se ukazalo na ljepotu različitih jezika i važnost očuvanja kulturne raznolikosti, pjesme će biti izvedene na hrvatskom, francuskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. 

3|6 srijeda, 10. 5. 2017.

Ca je covik!?: igrokazi “Šta se praviš Francuz?” i “C´est la vie mon ami” u dvorištu Muzeja grada Trogira

Projekt “Ca je covik!?” učenika Osnovne škole Majstora Radovana pod vodstvom učiteljice Jelene Plejić Senjanin svojim će programom treću godinu za redom obogatiti dvorište Muzeja grada Trogira. U srijedu, 10. svibnja 2017. od 18:00 sati u okviru bogatog programa učenici će predstaviti igrokaze C`est la vie mon ami i Šta se praviš Francuz?, održati modnu reviju torbica i šešira, a otplesat će menuet i cancan. Dobar provod je, kao i prethodnih godina – zagarantiran! Više na linku: Muzej grada Trogira 

4|6 petak, 12. 5. 2017.

 Dan povijesti u Muzeju grada Trogira obilježit će se predavanjima dr. sc. Fani Celio Cega “Pobjeda narodnjaka u Trogiru prije 130 godina” i Radovana Slade – Šilovića “Izborna kampanja – što se promijenilo 130 godina poslije” koja će se održati u petak, 12. svibnja u Galeriji Cate Dujšin Ribar s početkom u 19:30.

5|6 i 6|6 srijeda i četvrtak, 17. i 18. 5. 2017.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je MUZEJI I SPORNE POVIJESTI: GOVORITI O NEIZRECIVOM U MUZEJIMA. U skladu s tim u Muzeju grada Trogira 17. i 18. svibnja održat će se prigodne radionice “Neću politiku u svoju butigu!”, a od 18. do 26. svibnja bit će otvorena izložba “Spomenici kojih nema – nepoželjne krhotine prošlosti”. Detaljnije o svemu uskoro! 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE