19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIR5. IZDANJE TROGIR OUTDOOR FESTIVALA (6.-21. SVIBNJA 2023.)

5. IZDANJE TROGIR OUTDOOR FESTIVALA (6.-21. SVIBNJA 2023.)

Trogir, Unesco biser, grad majstora, najljepši grad otok na svijetu, osim svoje bogate kulturne i povijesne baštine obuhvaća i prekrasan otok Čiovo s bujnom vegetacijom, predivnim plažama i zaljevima. Čiovo je idealno mjesto za provođenje sportskih aktivnosti na otvorenom, a prekrasna i jedinstvena vizura povijesnog Trogira se savršeno nadovezuje na otok. Preko 70 km staza koje su idealne za šetnju, biciklizam i trčanje u prirodi neodoljiv su izazov za sve koji su ljubitelji rekreacije na otvorenom. 

Trogir je prepoznat kao savršena outdoor sportska destinacija u kojoj stanuje najprepoznatljivija outdoor manifestacija u srednjoj Dalmaciji koja se već tradicionalno održava u mjesecu svibnju.

  • Ove godine organiziramo jubilarni 5. Trogir Outdoor Festival koji će trajati od 6. do 21. svibnja sa sljedećim disciplinama: 6. i 7. svibnja – JEDRENJE (Masters of Sail: regata klase Melges 24 Cup), 20. svibnja – NATJECANJE U TRAILU (Masters of Trail) i 21. svibnja – NATJECANJE U TRIATHLONU (Masters of Triathlon), kazali su iz Turističke zajednice grada Trogira.

Peto izdanje festivala počinje već 6. i 7. svibnja s majstorima jedrenja, regatom klase Melges 24 Cup u trogirskom akvatoriju, prijave su započele i zaprimaju se putem linka: https://cromelges24.hr/kalendar/trogir-cro-melges-24-cup-2023/

20. svibnja Čiovo će okupirati Masters of Trail, natjecanje u trčanju s tri dužinske kategorije koja je prilagođena za profesionalne sportaše, ali i rekreativce te 21. svibnja Triatlon natjecanje koje će se održati kao dio Hrvatske triatlon lige. Prethodnih godina je na Festivalu sudjelovalo mnogo sportaša i rekreativaca, te i ove godine očekujemo veliki odaziv i medijski interes trajanjem festivala tijekom cijelog mjeseca svibnja. 

Pozivamo sve zainteresirane sportaše i rekreativce da se prijave za natjecanje u Trailu koje je već počelo putem sljedećeg linka: https://www.stotinka.hr/hrv/prijave_na_utrke?q=Trogir+Outdoor+Festival+

Trogir Outdoor festival najjača je outdoor manifestacija na ovim područjima koja se organizira u mjesecu svibnju svake godine u Trogiru te promovira zdravi i aktivni turizam čemu težimo kao destinacija uz naglasak na održivost turizma i izgradnju selektivnih oblika turističke ponude te konačnog odmicanja od kvantitete ka kvaliteti kao fokusu u razvoju turističke ponude.

ZADNJE OBJAVE