17.1 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKA27. godišnjica osnutka HDZ-a Trogir: „Bez jedinstva i sloge nema pobjede na...

27. godišnjica osnutka HDZ-a Trogir: „Bez jedinstva i sloge nema pobjede na izborima“

Gradski odbor HDZ-a Trogira te općina Seget, Okrug i Marina zajedno su proslavili 27. godišnjicu osnutka stranke. To je prvi put da su se članovi našli zajedno prilikom obilježavanja obljetnice. 

Upravo je   poruka o potrebi zajedništva uoči predstojećih lokalnih izbora odaslana s tog skupa kojemu su od gostiju nazočili župan Splitsko – dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, Ante Sanader predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i tajnik Ante Mihanović.

-Bez jedinstva i sloge nema pobjede na izborima kazao je trogirski gradonačelnik Ante Stipčić koji je prije nego što je Sandro Hrabar izabran za predsjednika obnašao dužnost povjerenika stranke. On je Ivici Baturini kandidatu HDZ-a za novog trogirskog gradonačelnika zaželio da ukoliko pobjedi, ostvari još bolje rezultate od njega. 

Time je Stipčić koji je donedavno isticao da stoji na raspolaganju stranci računajući  eventualno na kanidaturu za još jedan mandat prvi put javno priznao da se pomirio s odlukom Gradskog odbora koji se umjesto njega odlučio za prof. Ivicu Baturinu, dragovoljca Domovinskog rata te umirovljenog visokog časnika specijalnih postrojbi OSRH.

Stipčić je govorio o postignućima aktualne vlasti u protekle četiri godine s posebnim osvrtom na financijske dubioze koje mu je ostavio SDP.

– Za ovaj grad sam spreman dati cijelog sebe na istom onom putu dobra koji vodi prema obećanom gradu, u duhu domoljublja, nacionalnog ponosa i zajedništva pozvati vas sve da izgradimo Trogir kao grad pun dostojanstva za starost, grad perspektive i budućnosti za mladost, istaknuo je Baturina.

-Ovo je trenutak kada moramo jačati HDZ kao i devedesetih kada su nas nazivali strankom opasnih namjera. Novi su izazovi. Ne bori se samo s puškom. Situacija „Agrokor“ kazuje kako su strane banke došle u situaciju da zavladaju Hrvatskom ustvrdio je Ante Sanader, predsjednik ŽOHDZ-a.

 -Ne gledajte tko će biti na prvom mjestu, oni koji nisu zadovoljni neka ne pišu pisma na sve strane, riječi su kojima je Sanader nastojao smiriti „trzavice“ koje vladaju  unutar trogirskog HDZ-a.

-U Segetu Vinka Zulima ne vole mnogi. Neka ne vole, ali on pobjeđuje zaključio je  Sanader. 

Rekao je novinarima kako on nije „kumovao“ izboru HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Trogira, već da je to bila isključivo odluka Gradskog odbora stranke u Trogiru. 

Župan Ževrnja tražio je potporu od Trogirana za ponovni mandat za župana.

{gallery}hdz2017{/gallery}
Foto: Antonio Miše

ZADNJE OBJAVE