21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRBrojni Trogirani večeras su na Trgu Ivana Pavla II zapalili svijeće u...

Brojni Trogirani večeras su na Trgu Ivana Pavla II zapalili svijeće u spomen na sve stradale civile i branitelje

Diljem HRVATSKE organizirano je okupljanje i paljenje svijeća u spomen na one koji su svoje živote izgubili u Vukovaru, Škarbnji, kao i u Domovinskom ratu. Sveta misa za sve branitelje i poginule, služila se i u katedrali sv. Lovre u Trogiru, nakon čega je uslijedilo paljenje svijeća na Trgu Ivana Pavla II.

  • Organizirali smo paljenje svijeća u znak sjećanja na taj tužni događaj čime izražavamo podršku gradu prijatelju Vukovaru. Sutra ujutro u 7:30 sati je sveta misa u katedrali, a u 8 polaganje vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima ‘Trogirska kruna’. Nevine žrtve Vukovara uvijek ćemo pamtiti i s dostojanstvom obilježiti. Neka im je vječna slava, kazao nam je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.
  • Već 20 godina organiziramo humanitarnu akciju kojom prikupljamo sredstava koja u cijelosti doniramo Gradu Vukovaru. Oni odlučuju kome će ona biti namijenjena, a to u pravilu budu obitelji s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Ove godine prodali smo oko 1700 svijeća. U prikupljanju su nam se pridružili gradovi Sinj i Metković. Od srca zahvaljujem trogirskim školama, roditeljima, djeci, Gradu Trogiru, Općinama Okrug, Marina i Seget te svim političkim strankama na sudjelovanju, kazuje predsjednik Udruge TOMS Ivica Bašić.

AL

Fotogalerij: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE