17.8 C
Trogir
Utorak, 26 listopada, 2021
NaslovnicaSPORTŽRK Trogir 58

ŽRK Trogir 58

Kako i stoji u naslovu,  Skupština kluba je prihvatila promjenu imena kluba pred godinu kada slavimo 60 godišnjicu igranja rukometa u Trogiru. 

40 cura se u petak rano ujutro vratilo sretno iz Međugorja gdje su provele pet dana na turniru Stanko Sivrić igrajući u tri kategorije. 

Djevojčice A,  god. 2004 i mlađe su ostvarile sve četiri pobjede te su osvojile zlato. Veseli nas što smo vidjeli određeni pomak na bolje kod dosta cura a posebno nam je drago što mlađe cure pokazuju napredak i stižu starije kolegice. 

Između nekoliko odličnih pojedinki organizator je najboljom igračicom turnira proglasio Ninu Pitešu. 

Mlađe kadetkinje su nastupale bez pomoći najiskusnijih te je ovaj turnir za njih planiran kao mogučnost skupljanja minuta i iskustva. U toj situaciji, koja im nije bila nimalo laka cure su uz tri poraza i pobjedu ipak pkazale da ima smisla i da moramo ulagati vrijeme i znanje u njih i sigurno će vrlo brzo i one biti puno uspješnije. 

Kadetkinje su nastupile u najstarijoj konkurenciji pa je turnir bio idealan da nakon uvodnih priprema pokaže stanje ekipe. Uvodna utakmica sa Katarinom iz Mostara je bila egal da bi u zadnjoj minuti naše cure sa dva zgoditka izvukle pobjedu. Drugog dana turnira u srazu sa Metkovićem su gubile pet razlike četiri minute do kraja i u Ludoj završnici došle do remija. Zbog nedolaska Zrinjskog na polufinale odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Izviđačem iz Ljubuškog te izgubili od starije i fizički močnije ekipe ali sve pogreške su cure ispravile pred finalnu utakmicu sa Katarinom gdje se očekivala velika i neizvjesna borba a dogodila se apsolutna nadmoć naših cura u pobjedi 27:14.

Ovakav rezultat u jednom finalu govori sve. Prava prezentacija rukometne igre u svim segmentima sve nas je oduševila. 

Pokretna obrana,  puno kontri,  igra krila,  pivota,  odlične golmanice,  kapetanica Sesar sa morem asistencija… doveli su organizatora u situaciju da neznaju kome dati nagradu za najbolju igračicu a na kraju je tu titulu dobila Marina Nuić sa svojim zalaganjem,  borbenošću,  modricama… Sve u svemu vrlo uspješnih pet dana pred nadolazeću sezonu proveli su u Međugorju. Posebno veseli reakcija naših kadetkinja koje će predstavljati klub i grad u 2. Hrvatskoj ligi čime su stekle status najbolje rangiranog kluba u gradu a nastupati će kao uvjerljivo najmlađa ekipa. 

Čestitke svim curama i hvala na ponašanju i odnosu prema radu, a također i trenerima I. Perkušiću,  M. Runtić i J. Lukiću koji su u punom sastavu bili sa curama u Međugorju. 

 

ZADNJE OBJAVE