21.2 C
Trogir
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIŽUPANIJAZAVRŠNA FAZA IZGRADNJE DV OKRUG

ZAVRŠNA FAZA IZGRADNJE DV OKRUG

Izgradnja novog Dječjeg vrtića Okrug ulazi u završnu fazu. Milijunski projekt financiran dijelom iz Europskih fondova uskoro će svoja vrata otvoriti za 80 mališana vrtićkog uzrasta. Vrijednost gradnje vrtića je 10 milijuna kuna, a projekt je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a izgradnju vrtića financiraju Općina Okrug, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Svi grubi radovi su gotovi, sad se obavljaju završni radovi, postavljanje estriha ili podne glazure, podnog grijanja, žbukanje zidova i slično. Više od polovice zgrade ima fasadu, sad će se stavljati i drugi dio, tako da je zgrada otprilike gotova izvana. Kako kažu izvođač i inženjeri na gradilištu, kroz dva mjeseca, ako sve bude kako treba, to bi sasvim sigurno trebalo biti gotovo. Nakon toga ide „zabavniji“ dio uređenje, nabavljanje namještaja, opreme, sređivanje prostora, bojanje itd. Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a dosada smo potrošili otprilike 65 posto sredstava. Prije nekoliko dana smo realizirali i kredit koji smo zatražili od Vlade Republike Hrvatske“, izjavila je zamjenica načelnika Općine Okrug Bruna Dadić

NOVOST U ODNOSU NA IDEJNI PROJEKT JE SENZORNA SOBA

Riječ je o posebno opremljenoj sobi koja se koristi u terapiji djece koja imaju poremećaj senzorne integracije, poremećaj iz spektra autizma, poremećaje u ponašanju i slično. Različiti snopovi svjetlosnih vlakana, didaktičke sprave sa zvučnim i svjetlosnim efektima, penjalice i ljuljačke imaju za cilj stimulirati dječja osjetila, ali i umiriti. Na taj način djeci s poteškoćama u razvoju omogućava se bolja kvaliteta života.

„Nažalost sve više slušamo o djeci koja imaju razne zdravstvene poteškoće. Izrazito je važna pravovremena intervencija, pa ono što se u vrtiću uz kvalitetnu i potpunu stručnu službu može napraviti je i senzorna soba koja uvelike pomaže djeci u razvoju“, dodala je Dadić.

 

ZADNJE OBJAVE