15 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRZatresla se mreža 23 puta, otvorila se vrata reprezentaciji!

Zatresla se mreža 23 puta, otvorila se vrata reprezentaciji!

Vaterpolo Kup Hrvatske za juniorke, godište 2001. i mlađe, održao se od 9 do 11. listopada u Zagrebu. Za najbolju strijelkinju turnira proglašena je Trogirka Iva Rožić koja je bila odlično natjecateljski raspoložena i precizna te je rivalsku mrežu zatresla čak 23 puta. Time je zacrtala daljnji tijek svoje obećavajuće sportske karijere o čemu smo porazgovarali s njenim tatom Franom Rožićem.

-Iva je nastupala za Vaterpolo klub “Bura” iz Splita s kojim je osvojila treće mjesto. Imale su jednu pobjedu, jednu neriješenu utakmicu te dva poraza. Dala je 23 gola u četiri utakmice. Oduševljena je postignutim jer su naporni treninzi i odlični rezultati urodili plodom, kaže ponosni tata.  

Pozvana je u kadetsku reprezentaciju!

-Izbornica Mia Šimunić je primijetila njene kvalitete i vrijednosti pa joj je uputila poziv ove, ali i prošle godine za ulazak u kadetsku reprezentaciju. Dva puta je bila na pripremama, prvo na Korčuli, potom u Varaždinu.

-Inače, Iva je počela igrati u Vaterpolo klubu “Okruk” te ju je, tijekom turnira u Splitu, primijetio trener “Bure” Nikša Savin i tako se zakotrljala ova lijepa sportska priča, pojašnjava Rožić.

-Ako dozvole okolnosti, u studenom bi trebala doći kadetska reprezentacija SAD-a s kojom bi se odradili zajednički treninzi u Varaždinu i Zagrebu. S Amerikankama ili bez njih, pripreme će se svakako održati, zaključio je.

Sve nam se čini, čeka nas napeta, vaterpolska jesen.

Piše: AR

Foto: VK “Bura”

ZADNJE OBJAVE