1.6 C
Trogir
Utorak, 19 siječnja, 2021
Naslovnica VIJESTI TROGIR Zatresla se mreža 23 puta, otvorila se vrata reprezentaciji!

Zatresla se mreža 23 puta, otvorila se vrata reprezentaciji!

Vaterpolo Kup Hrvatske za juniorke, godište 2001. i mlađe, održao se od 9 do 11. listopada u Zagrebu. Za najbolju strijelkinju turnira proglašena je Trogirka Iva Rožić koja je bila odlično natjecateljski raspoložena i precizna te je rivalsku mrežu zatresla čak 23 puta. Time je zacrtala daljnji tijek svoje obećavajuće sportske karijere o čemu smo porazgovarali s njenim tatom Franom Rožićem.

-Iva je nastupala za Vaterpolo klub “Bura” iz Splita s kojim je osvojila treće mjesto. Imale su jednu pobjedu, jednu neriješenu utakmicu te dva poraza. Dala je 23 gola u četiri utakmice. Oduševljena je postignutim jer su naporni treninzi i odlični rezultati urodili plodom, kaže ponosni tata.  

Pozvana je u kadetsku reprezentaciju!

-Izbornica Mia Šimunić je primijetila njene kvalitete i vrijednosti pa joj je uputila poziv ove, ali i prošle godine za ulazak u kadetsku reprezentaciju. Dva puta je bila na pripremama, prvo na Korčuli, potom u Varaždinu.

-Inače, Iva je počela igrati u Vaterpolo klubu “Okruk” te ju je, tijekom turnira u Splitu, primijetio trener “Bure” Nikša Savin i tako se zakotrljala ova lijepa sportska priča, pojašnjava Rožić.

-Ako dozvole okolnosti, u studenom bi trebala doći kadetska reprezentacija SAD-a s kojom bi se odradili zajednički treninzi u Varaždinu i Zagrebu. S Amerikankama ili bez njih, pripreme će se svakako održati, zaključio je.

Sve nam se čini, čeka nas napeta, vaterpolska jesen.

Piše: AR

Foto: VK “Bura”

ZADNJE OBJAVE