31 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAZapočinje novi projekt Muzeja grada Trogira: GOGA PRIČALICA

Započinje novi projekt Muzeja grada Trogira: GOGA PRIČALICA

Stigla nam je veljača – mjesec ljubavi u kojem vam s velikim zadovoljstvom predstavljamo novi projekt Muzeja grada Trogira –GOGA PRIČALICA.

Čaroban je to projekt muzejske pedagoginje Goranke Tomaš prepun ljubavi, mašte, riječi, osmijeha, prijateljstva i kreativnosti…

 Kako samo ime govori, muzejska pedagoginja djeci će pričati priču te kroz pričanje razvijati ljubav prema knjizi. Naime, današnje generacije sve manje čitaju i knjige ih uopće ne zanimaju, smatra Goranka Tomaš te nastavlja Ovaj projekt je pokušaj da se kod korisnika od najranije dobi razvije pozitivan stav prema knjizi i čitanju. Nakon pročitane priče, uslijedit će razgovor o priči, a zatim i likovni dio – ilustracija na temelju djetetovog doživljaja onoga što je čuo i zapamtio. 

Prva u nizu priča je, naravno ljubavna; i to zamislite samo – austrijska ljubavna priča o – ni manje ni više – nego magarcima! Ova je priča proglašena najboljom dječjom knjigom u Austriji 2002. godine, a i dobitnica je nekoliko nagrada – Najljepša austrijska knjiga, 2002., Nagrada za promoviranje austrijske dječje književnosti, 2002., White Raven, 2003.

Goga pričalica koja ovaj mjesec priča o ljubavi –  kreće s pričanjem u srijedu, 8. veljače 2017. godine u 16:00 sati u Muzeju grada Trogira. Ista priča bit će glavna tema još jedne radionice – one  koja će se održati na Valentinovo – 14. veljače 2017. također u 16:00 sati.

Vjerujemo kako ćete uživati u novom projektu Muzeja grada Trogira!, poručuju iz Muzeja, uz napomenu kako se prijave za sudjelovanje trebaju izvršiti čim prije na dobro poznatu e-adresu gogtomas@gmail.com, broj telefona 881 406 (6) ili broj mobitela 099 670 7159. Cijena radionice je 20,00 kuna, a sav je materijal za rad osiguran.

Posebnu zahvalu uputili su TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA TROGIRA na donaciji koja je oplemenila prostor u kojem se trenutno održavaju radionice osiguravši udobne podne jastuke (koji jedva čekaju polaznike da se na njima udobno smjeste i započnu još jednu lijepu kreativnu avanturu u Muzeju grada Trogira)!

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE