23 C
Trogir
NaslovnicaKULTURAZapočeo je Museum Week 2018.!

Započeo je Museum Week 2018.!

Peti #MuseumWeek započeo je u ponedjeljak, 23. i odvijat će se na društvenim mrežama – prvenstveno na Twitteru na kojem je i pokrenut –  do nedjelje, 29. travnja 2018. pod krilaticom “Living together, citizenship and tolerance” promovirajući mišljenje da kultura, znanost i obrazovanje igraju ključnu ulogu u razvoju društva.

Ove godine, tijekom 7 dana tweeta se o 7 tema obilježenih pomoću 7 hashtagova: #womenMW, #cityMW, #heritageMW, #professionsMW, #kidsMW, #natureMW te #differenceMW:

Detalje o svakoj temi/hashtagu možete pronaći na: http://museum-week.org/english/program/

Sve je započelo 2014. godine kada je 12 francuskih muzeja pokrenulo ovaj projekt na Twitteru s ciljem popularizacije muzejske djelatnosti i približavanja muzeja što većem broju zainteresiranih korisnika na nov, neobičan i interaktivan način. Muzej grada Trogira te je, 2014. godine bio jedini muzej iz Hrvatske koji se priključio projektu u kojem je tada sudjelovalo 630 europskih muzeja. Tijekom vremena projekt je postao svjetski poznat, u njega se uključilo preko 3000 muzeja, arhiva, ustanova u kulturi, …  O razmjerima do kojih je tijekom godina ovaj projekt stigao, govori i činjenica da se #MuseumWeek2018 odvija u suorganizaciji s UNESCO-om.

Ove godine sudionici iz Hrvatske su Muzej grada Trogira, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke te Hrvatski prirodoslovni muzej

Priključite se i vi – pratite, dijelite, postavljajte sadržaj označen #MuseumWeek, #MuseumWeek2018, #womenMW, #cityMW, #heritageMW, #professionsMW, #kidsMW, #natureMW, #differenceMW i postanite dio svjetskog tjedna muzeja na društvenim mrežama.

ARHIVA:

Muzej grada Trogira u društvu 630 europskih muzeja u online projektu #MuseumWeek 

Muzej grada Trogira drugu godinu za redom u projektu #MuseumWeek

Proljeće u Muzeju grada Trogira već treću godinu za redom započinje – cvrkutom | Museum Week 2016.

Više pogledajte na linku: Muzej grada Trogira

 

ZADNJE OBJAVE