30 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRZAJEDNO ZA TROGIR: Na mjesne izbore izlazimo osnaženi podrškom Suverenista i HSLS-a! 

ZAJEDNO ZA TROGIR: Na mjesne izbore izlazimo osnaženi podrškom Suverenista i HSLS-a! 

U četvrtak je u Trogiru potpisan Sporazum o zajedničkom izlasku na mjesne izbore između novoosnovane političke stranke Zajedno za Trogir i nacionalno parlamentarnih stranaka – Hrvatskih suverenista i HSLS-a.

Podsjetimo, stranka Zajedno za Trogir proizašla je iz istoimene građanske platforme koja se na prethodnim lokalnim izborima u Trogiru pozicionirala kao 3. najjača politička opcija. 

Predsjednik Zajedno za Trogir i gradski vijećnik Ivan Šustić istaknuo je da su za mjesto potpisivanja izabrali drveni most jer, kao ni mjesni odbori, već godinama ne služi svojoj funkciji: “Vrijeme je da se stvari prodrmaju iz temelja i da se zajedno angažiramo za svoje ulice i susjedstvo, a mjesni odbori su prvi pravi korak prema tome. Posljednju će riječ kao i uvijek imati naši sugrađani, a mi vjerujemo da smo svojim radom kroz Gradsko vijeće pokazali da opravdavamo povjerenje građana dodijeljeno na prošlim lokalnim izborima.“

Zamjenik predsjednika Zajedno za Trogir Ante Škrobica istaknuo je kako ne treba stavljati znak jednakosti između projekta “I tebe se pita” i rada mjesnih odbora: “Projekt ITSP ima svojih prednosti i mana, ali u globalu možemo zaključiti da se radi o pozitivnom projektu jer uključuje izravan angažman naših sugrađana. Međutim, ono što nije pozitivno je rad mjesnih odbora koji imaju izborni legitimitet, a u stvarnosti ne odlučuju ni o čemu. Čiovo je radi zahvata na mostu bilo potpuno pješački odsječeno, a Pašike su upravo raskopane. Gdje su tu apeli mjesnih odbora? Pa onaj na Travarici nije se sastao 3 godine. Nadamo se da će se kroz naš angažman to uskoro promijeniti! 

“Glavni cilj ove koalicije je povezivanje mladih i starih te da zajedničkim snagama napravimo promjenu na bolje. Želimo grad u kojem mladi žele ostati živjeti i zasnovati vlastitu obitelj. Na izbore izlazimo u većini mjesnih odbora s gotovo 40 kandidata s čime pokazujemo ozbiljnost i političku snagu. Pozivamo vas da na izborima 7. svibnja svi zajedno pokažemo da Trogir može bolje!” – zaključio je predstavnik HSLS-a Darko Poljičanin. 

Foto: Joško Herceg

ZADNJE OBJAVE