14.8 C
Trogir
Srijeda, 28 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Za potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a izabran je Ante Bilić, predsjednik SDP-a Trogir

Za potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a izabran je Ante Bilić, predsjednik SDP-a Trogir

Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Marija Lugarić izabrana za predsjednicu

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas je s konstituirajuće sjednice Glavnog odbora stranke poručio da Hrvatska bez jakog SDP-a nikada nije mogla ići naprijed i da će tako biti i u budućnosti.

“Na izborima koje smo netom proveli, SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da možemo u našoj kampanji stvoriti ideje, prijedloge, sugestije i vizije koji će naprijed gurati ne samo našu stranku nego ono što je puno važnije – našu državu”, istaknuo je Grbin u uvodnom govoru.

Izborom glavnog tajnika, predsjednice Glavnog odbora, poslovnog direktora i drugih zaokružit ćemo strukturu koja će voditi našu stranku u sljedeće četiri godine. Puno važnije od toga je da ćemo se završetkom našeg izbornog procesa početi konkretno, jako, žestoko baviti onime što očekuju naše članice i članovi, simpatizeri i birači SDP-a, kazao je.

Bez jakog SDP-a, poručio je prvi čovjek te stranke, Hrvatska nikada nije mogla ići naprijed i tako će biti i u budućnosti

“A jaki SDP je onaj koji govori o onome što su otvorena i ključna pitanja u našem društvu. Situacija danas je takva da je govor mržnje u porastu, ekonomska nejednakost raste, pred nama je val ovršnih postupaka koji će ponovno blokirati stotine tisuće naših sugrađanki i sugrađana. Zemlja se nalazi u ekonomskoj krizi, a Vlada je povjerila Stožeru da umjesto nje, jer se valjda boji za većinu u Hrvatskom saboru, donosi odluke o tome kako će se građankama i građanima oduzeti njihove slobode i prava. Upravo u takvom trenutku jak SDP koji govori o konkretnim stvarima i konkretnim problemima našeg društva važniji je nego ikad prije”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Od danas, poručio je, “svi skupa gradimo SDP kao stranku koja će se boriti za ekonomsku jednakost, pravedno društvo, za uništavanje korupcije koja razdire tkivo naše domovine, stranka koja će se boriti za solidarnost, ekonomsku i svaku drugu, prije svega, stranka koja će se boriti za slobodu – slobodu od govora mržnje, slobodu da budeš drugačiji i da te zbog toga nitko ne napadne”.

Naglasio je da od danas taj jaki SDP čine svi zajedno, “sve naše zastupnice i zastupnici, članice i članovi Glavnog odbora, Predsjedništva i svih drugih naših tijela, sve naše članice i članovi koji su svjesni da ovo naše društvo može ići naprijed i biti bolje”.

Za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a jednoglasno je izabrana bivša saborska zastupnica i pomoćnica ministra obrazovanja Marija Lugarić.

Za potpredsjednike Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga i Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Novi glavni tajnik SDP-a je Vedran Babić, poslovni direktor Igor Cigula, šef Poslovnog odbora Boris Lalovac, a za predsjednika Statutarne komisije izabran je Mijo Kladarić.

ZADNJE OBJAVE

Obilježena 76. godišnjica oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora

Povodom obilježavanja 76. godišnjice oslobođenja Trogira od fašističkog okupatora u Trogiru i susjednim općinama u srijedu (28.10.2020.) su položeni vijenci i zapaljene svijeće...

Čiovljani izglasali projekte, danas tribina za MO Grad

Održana je druga javna tribina za MO Čiovo u sklopu projekta "I tebe se pita!". Prisutni mještani i oni...

Potpisivanje sporazuma o suradnji u projektu Plastic Smart Cities

Sporazum između izvršne direktorice Udruge Sunce Split Gabrijele Medunić-Orlić i trogirskog gradonačelnika Ante Bilića o suradnji u projektu Plastic Smart Cities bit...

„I TEBE SE PITA“: Travarica izglasala projekte

Mještani Travarice su, na tribini i elektronskim putem, izglasali da se sljedeći projekti uvrste u proračun za 2021.:- Uređenje streetworkout parka -...

Coce za života snimio pjesmu “Odnija me život” koja u radijske etere dolazi na dan obljetnice njegove smrti

Premda trogirski slavuj Vinko Coce nije s nama već dugih 7 godina, u srcima je i mislima mnogih, a njegove pjesme i...