9 C
Trogir
Utorak, 29 studenoga, 2022
NaslovnicaKULTURA"Volin izist pravu spizu!" od srijede u atriju Muzeja grada Trogira

“Volin izist pravu spizu!” od srijede u atriju Muzeja grada Trogira

U srijedu, 15. svibnja 2019. godine u 19:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba “Volin izist pravu spizu!” koja je nastala kao rezultat radionica održanih u Trogiru u okviru 24. Edukativne muzejske akcije Hrvatskog muzejskog društva.

24. Edukativna muzejska akcija ove je godine imala temu “(PRE)HRANA”, u okviru koje je Muzej grada Trogira u slijedovima servirao lipe bokune, pod vodstvom šefice kužine – muzejske pedagoginje Goranke Tomaš:

Prvi slijed serviran je 18. i 24. travnja kada su održane radionice “Pot i potić vole se tajno!” na kojima su polaznici radionca izrađivali metalni lončić, odnosno potić. Drugi je slijed održan 29. travnja kada su sudionici 24. EMA-e u Muzeju grada Trogira bili  u posjetu kuharima SSŠ Blaža Jurjeva Trogiranina. Tom prilikom stručni učitelji kuharstva Nikica Ševo i Mario Pavić ispričali su im brojne priče o zdravoj mediteranskoj prehrani… Treći slijed serviran je 30. travnja kada su polaznici posjetili kuhinju hotela i restorana Pašike i sudjelovali u pripremi škartoceta – punjenih goveđih odrezaka u umaku s njokima. U svibnju je serviran peti slijed – održane su dvije radionice “Peci, peci, pa ispeci!” i to 2. i 3. svibnja kada su djeca u edukativnoj zoni Muzeja grada Trogira imala priliku valjati, peći, ali i jesti pecipale, nakon čega su ilustrirali cijeli proces, odnosno recept.

I naravno, šećer na kraju… kao desert ove ukusne muzejske priče na izložbi “Volin izist pravu spizu!” svim posjetiteljima će biti servirani radovi i spoznaje sa svih radionica održanih u Trogiru u okviru Edukativne muzejske akcije. Izložba će biti otvorena do 24. svibnja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 10:00 do 13:00 te od 17:00 do 20:00 sati.

 

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE