22 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRCoce za života snimio pjesmu "Odnija me život" koja u radijske etere...

Coce za života snimio pjesmu “Odnija me život” koja u radijske etere dolazi na dan obljetnice njegove smrti

Premda trogirski slavuj Vinko Coce nije s nama već dugih 7 godina, u srcima je i mislima mnogih, a njegove pjesme i dalje odzvanjaju dalmatinskim kalama. Janji Coce drago je da se njezinu suprugu Vinku i dalje posvećuje pozornost u glazbenom svijetu.

Na obljetnicu njegove smrti Scardona je odlučila objaviti pjesmu “Odnija me život” koju je napisao Ante Padovan, a još za života otpjevao Vinko. Pjesmu su naime već izvodili klape Drid i Kampaneli i njome osvojili nagradu na Večerima dalmatinske pisme. Trogirski ju je slavuj čuo potom na lokalnom radiju i poželio snimiti. I bi mu ostvareno zahvaljujući Anti Padovanu, koji ju je do današnjih dana čuvao. 

Sretan što je pjesma napokon spremna za eter, Ante nam je opisao nastanak pjesme i suradnju s Vinkom:

Pjesma je nastala prije dvadesetak godina, a ugledala je svjetlo dana 2007. u izvedbi klape Drid na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Tada je u aranžmanu Duška Tambače osvojila 3.nagradu.

Pjesmu sam potom  u izvedbi klape snimio u svom studiju, nakon čega se često puštala na radiju Trogiru. Tako ju je i Vinko čuo i poželio je snimiti, što smo i realizirali u mojem studiju početkom 2008.

Glazbeni dio aranžmana napravio je Duje Ivić,a za vokalne se dionice pobrinuo Duško Tambača. Bubnjeve je svirao Ivica Bilić, bas Davor Ergo, klavijature Duje Ivić, prateće vokale Robert Dugi. Ja sam snimao i miksao.

Prisjetio se Ante i svojih susreta s Vinkom:

Kao glazbenik u malom gradu poput Trogira nije bio problem poznavati Vinka. Upoznali smo se na početku njegove karijere kada smo kao mladi bend često svraćali u njegov CD shop, gdje smo mu pokazivali svoje pjesme i tražili savjete. Kasnije smo se znali susretati na humanitarnim koncertima, a i u njegovu domu. Jednom smo zajedno i svirali u konobi! 

Zadovoljstvo guštanja u Vinkovome glasu i interpretaciji svatko treba doživjeti pa nam je drago što pjesmu napokon možemo uputiti radijskim postajama.

ZADNJE OBJAVE