13 C
Trogir
Utorak, 21 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIVINIŠĆE: BESPLATAN DISCOVERY ZARON, AKCIJA ČIŠĆENJA, PLIVAČKI MARATON I KONCERT DALMATINA

VINIŠĆE: BESPLATAN DISCOVERY ZARON, AKCIJA ČIŠĆENJA, PLIVAČKI MARATON I KONCERT DALMATINA

ŠPORTSKO RIBOLOVNO EKOLOŠKA UDRUGA LANTERNA IZ VINIŠĆA, RONILAČKI KLUB GIRIČIĆ IZ KAŠTEL GOMILICE i RONILAČKO EKOLOŠKI KLUB SOLIN u subotu, 18.06. organiziraju besplatan DISCOVERY ZARON, a KLUB DALJINSKOG PLIVANJA SPLIT i TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE MARINA u srijedu, 22.06. organiziraju 2. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE koji je ove godine ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. Organizatori natjecanja zajedno s OPĆINOM MARINA ove godine imaju poseban dar za sve sudionike plivačkog maratona i posjetitelje Vinišća, a to je besplatan koncert grupe Dalmatino koji započinje u 21 sat.

  • Discovery zaron je probno ronjenje za neronioce. Možete provjeriti kako je nositi ronilačku opremu i osjetiti lakoću kretanja pod morem te doznati kako je to disati pod vodom. Roni se maksimalno do dva, tri metra dubine i sa svakim kandidatom ide instruktor. Isti dan održat će se i čišćenje podmorja u uvali Vinišće. Po potrebi ćemo i ponoviti Discovery zaron. Ovaj put je gratis, a cijena mu je inače od 400 do 500 kuna. Tečaj samog ronjenja održao bi se naknadno u lipnju, srpnju i kolovozu. Svi zainteresirani za probni zaron mogu se javiti na mail: andelic@gmail.com. Zahvaljujem Općini Marina, TZ Marina i svim ostalim sponzorima na podršci, kazuje predsjednik Športsko ribolovno ekološke udruge Lanterna Slavko Anđelić.
  • Nakon uspješnog prvog izdanja Plivačkog maratona Vinišće na kojem je u dvije utrke nastupilo 120 plivačica i plivača, organizatori su dobili od Hrvatskog saveza daljinskog plivanja priliku organizirati Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. Kako ovo natjecanje ne bi bilo namijenjeno samo registriranima pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja, ove godine pripremamo i dvije utrke pod nazivom „Plivanje za sve 3000 m“ i „Plivanje za sve 1500 m“. Prijave za ove dvije utrke već su otvorene na stranicama Kluba daljinskog plivanja SplitPlivačkog maratona Vinišće na kojima se mogu naći i Propozicije natjecanja. Prijave natjecatelja registriranih pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja za nastup u CRO CUP konkurenciji kao i konkurenciji Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m vršit će se putem sustava za prijavu na stranici Saveza. Svi natjecatelji prijavljeni za utrke na 3000 m bilo da se radi o CRO CUP/PH utrci ili utrci „Plivanje za sve 3000 m“ ulaze u konkurenciju Otvorenog prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. Plivački maraton Vinišće starta u 10 sati. Nakon završetka slijedi proglašenje najboljih i zajednički ručak svih sudionika, napisali su iz Kluba daljinskog plivanja Split.

ZADNJE OBJAVE