21 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRVEČER TROGIRSKE CAKAVICE U GRADSKOJ KNJIŽNICI TROGIR: Dici, za veseje!

VEČER TROGIRSKE CAKAVICE U GRADSKOJ KNJIŽNICI TROGIR: Dici, za veseje!

Kako se njeguje tradicija i voli svoj rodni grad pokazali su 3. svibnja učenici OŠ Petar Berislavić u prostorijama Gradske knjižnice Trogir

U ambijentu koji je i sam dio višestoljetne tradicije i zaštićeno dobro Grada Trogira, prigodnim programom publici su predstavljeni radovi nastali u sklopu projekta Jerbo ti jeman ništo reć, rezultat suradnje OŠ Petra Berislavića i Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Povod ovom događanju sjećanje je na “Primišćenje”, kako se naziva prijenos posmrtnih ostataka sv. Ivana Trogirskog u njegovu kapelu u trogirskoj katedrali.

Učenici su scenskom igrom, recitacijama i pjesmama uspjeli oživjeti nematerijalnu kulturnu baštinu našega grada, prije svega trogirsku cakavicu. Kako se ona njeguje pokazale su literarna i glazbena, te kulinarska skupina OŠ Petra Berislavića.

Po završetku večeri prisutni su degustirali trogirske rafijole i kroštule, koje su izradile vrijedne ruke učenika.

  • I nemojte se cudit, u nasoj skuli se s vrimena na vrime, čuti vonj ovik slakarija jer red je da dica ne narestu, a da ne znadu ca se u stara vrimena vo kuvalo i misilo, kazali su izvođači.

Program su vodile i pripremile nastavnice Ana Zelalija (literarna skupina), Ivana Bilić (kulinarska skupina), pedagoginja Anamarija Botić (školska klapa). Program su realizirale Ana LovrićTina KusturaLira KošćinaMarina BrešanBruna HrabarKarla RussoMargita BrešanPia KudelikDora BilićGabriela JurićLucija ČovićJosipa ViljacLucija ŽajaMarta Buličić i Nikolina Vuletić, učenice šestih razreda OŠ Petar Berislavić.

Izvor: GKT

ZADNJE OBJAVE