15 C
Trogir
Utorak, 21 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRUsvojene izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Trogira

Usvojene izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Trogira

U srijedu, 24. lipnja održana je 26. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira koja je imala 16. točaka Dnevnog reda i sve su usvojene.

-Nakon duže pauze održali smo sjednicu s točkama od kojih su neke bile značajne kao što je temeljni gradski dokument, a to je Prostorni plan. Najvažnije je da je njime omogućena provedba arhitektonskih natječaja i uređenje obalnog pojasa od Solina, preko velikog parkinga, tržnice i kolodvora, zatim uređenje obalnog pojasa sjeverne strane Čiova, od Mosta do Arbanije, te uređenje obalnog pojasa Duhanke. Jednako važno je i da je područje škvera ostalo u milimetar nepromijenjeno u svojoj namjeni, kao što smo više puta naglašavali. Novi prostorni plan daje nam mogućnost da konačno uredimo i revitaliziramo one predjele koji su najveći potencijal Trogira. U narednom periodu, u suradnji sa strukom i po svim pravilima, pokrenut ćemo te projekte, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

12. točka Dnevnog reda bila je prijedlog Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora i javnih površina

-Pandemija je uzrokovala udar kako na gradski proračun tako i prihode svih poduzetnika, a pogotovo onih u turizmu. Grad im je maksimalno izašao u susret. Do 1. srpnja oslobodili smo ih plaćanja naknade za korištenje javno prometnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Trogira. Za naredni period smanjit ćemo cijene za 30 posto. S jedne strane to je velika pomoć našim poduzetnicima, a s druge veliko umanjenje prihoda tako da ćemo neke investicije morati odgoditi za neka bolja vremena, dodao je gradonačelnik Bilić.

Poslušajte izjavu gradonačelnika Ante Bilića za Gradski radio Trogir …

Foto: IRM

ZADNJE OBJAVE