21 C
Trogir
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUSUSRET LOKALNIM IZBORIMA: Predstavljanje HDZ-ovih kandidata

USUSRET LOKALNIM IZBORIMA: Predstavljanje HDZ-ovih kandidata

Održano je danas predstavljanje kandidata za gradonačelnika Trogira Siniše Stojana i njegova zamjenika Ante Rožića. Navedeni kandidati predstavljat će Hrvatsku demokratsku zajednicu na predstojećih lokalnim izborima u svibnju 2021.

Kandidat za gradonačelnika Siniša Stojan između ostalog izjavio je slijedeće:

  • Cilj mi je pokrenuti naš uspavani grad. Imam 44 godine sposobnu momčad uz sebe te suradnike spremne za velike stvari. Naslušali smo se ispraznih govorancija i neostvarenih snova u protekle četiri godine. Nisu se iskazali ovi na vlasti i vrijeme je da se izborimo za prostor u Gradu u kojem će se manje pričati, a više raditi. MO Travarica u kojem živi više od 50 posto stanovnika Trogira nema niti jedan izlaz na gradsku zaobilaznicu. Infrastruktura zaslužuje temeljite promjene. Generalno imamo veliki problem s nerazvrstanim cestama. Živimo u 21. stoljeću, a nemamo izgrađenu sekundarnu kanalizacijsku mrežu. Prvi gosti dolaze u grad, ugostitelji u starom dijelu otvaraju restorane, a glavna „žila kucavica“ drveni pješački most je zatvoren, zbog neodgovornog ponašanja. To je naprosto neodrživo! Za mene je kandidatura ogroman izazov i istovremeno velika odgovornost. Učinit ćemo sve da već ovog ljeta uzmemo stvari u svoje ruke. Stoga pozivam sve one kojima je dosta lažnih obećanja i stagnacije da nam se pridruže, da izađu na izbore 16. svibnja i da po savjesti odaberu one za koje drže da će riječi pretvarati u djela.
  • Rođeni sam Trogiranin. U Splitu sam stekao akademsko zvanje mag. ing. brodostrojarstva. Od 2001. radim u Brodotrogiru gdje sam stekao neprocjenjivo iskustvo rada u struci. Kandidirao sam se za gradonačelnika bez sitnih interesa, s velikim iskustvom u realnom sektoru i željom da moj tim i ja damo sve od sebe. Bit će vremena u sljedećim danima detaljno Vam predstaviti naš izborni program, a ovom prigodom želimo staviti naglasak na socijalnu politiku, demografsku revitalizaciju, znanje, sposobnost, brigu o mladima. Učinimo li tako i stariji će biti sigurniji i zaštićeniji. Njegujući tradicionalne vrijednosti, poštujući starije, uvažavajući pametne, sposobne i radišne zalagat ćemo se za gospodarstvo kroz malo i srednje poduzetništvo te naravno turizam.
  • Putovanje na koje sam se odlučio bit će puno lakše budete li se pridružili političkoj opciji koja je na posljednja četiri izbora pobijedila u ovoj sredini. Vrijeme je i za petu, za naš grad, za naš Trogir najveću pobjedu. Ako smo bili sposobni privući u naše apartmane, hotele, marine… brojne turiste, sad je vrijeme da iskoristimo na najbolji mogući način i europska sredstva koja ubrzavaju rast, kvalitetu života i standard.

Predstavljanje kandidata održano je na trgu ispred trogirske ribarnice

  • I namjerno smo Vas pozvali baš ovdje na najskuplji trg u Republici Hrvatskoj, simbol rastrošnosti i bezglavog ulaganja. Uređenje trga površine 700 m2 stajalo naše građane više od 3,5 milijuna kuna, dakle 5000 kuna po četvornom metru, a ni uporabnu dozvolu nema. Za manje od mjesec dana dobit ćemo odgovor na pitanje jesmo li spremni za suštinske promjene. Glas za HDZ Trogira, glas za Sinišu Stojana, Antu Rožića i našu ekipu glas je za posve drukčiji grad, zaključio je Stojan.
  • Izuzetna mi je čast sudjelovati na ovim izborima i očekujem veliku podršku naših sugrađana kako za izbor gradonačelnika i zamjenika tako i za izbor članova Gradskog vijeća. Idemo svi zajedno do pobjede, kazao je Rožić.

AL

ZADNJE OBJAVE