21 C
Trogir
Subota, 23 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUspješan projekt udruge TOMS: edukacijom do aktivacije na tržištu rada

Uspješan projekt udruge TOMS: edukacijom do aktivacije na tržištu rada

Udruga tjelesnih invalida TOMS u suradnji s partnerima, Institutom za razvoj tržišta rada iz Zagreba, pri kraju je provedbe projekta Edukacijom do aktivacije na tržištu rada.

Navedeni projekt (UP.02.1.1.06.0087.) odobren je u okviru natječaja „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Riječ je o operativnom programu u potpunosti financiranom iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 930.547,51 kuna.  

Cilj projekta je povećati zapošljivost i smanjiti socijalnu isključenost korisnika u nepovoljnom socioekonomskom položaju u razdoblju od 18 mjeseci na području Grada Trogira, općina Marine, Segeta i Okruga kroz prilagođene programe podrške i obrazovanja.

Kriterij uključenja korisnika odnosio se, prvenstveno, na uključenje primatelja zajamčene minimalne naknade, ali i ostalih pojedinaca u nepovoljnom položaju kao što su: dugotrajno nezaposlene osobe, osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti te mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U okviru projekta, uključeno je 29 korisnika od čega je 23 primatelja zajamčene minimalne naknade, jedna osoba s invaliditetom te pet dugotrajno nezaposlenih osoba.

Aktivnosti u koje su se korisnici mogli uključiti su Individualno karijerno savjetovanje (provedeno u suradnji s partnerima- Institutom za razvoj tržišta rada), provedba programa obrazovanja (provedeno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Trogir te Učilištem Virtus), Radionice mekih i transverzalnih vještina, Socijalno mentorstvo te Klub za zapošljavanje. Petnaest korisnika je uspješno završilo obrazovanje u zanimanjima njegovatelj, gerontodomaćin, pomoćnik u nastavi, voditelj OPG-a, samostalni računovođa, sobar, recepcioner te priprematelj pizza te na taj način osiguralo izlazak na tržište rada i ravnopravniji položaj u društvu.

ZADNJE OBJAVE