18 C
Trogir
Četvrtak, 21 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIRUpisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

U Glazbenoj školi Josipa Hatzea otvorene su prijave za upis 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja za školsku godinu 2020./21. koje traju do 14. lipnja 2020.!

Tko može upisati 1. razred?

Iako je preporuka da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole, upisu mogu pristupiti i mlađa djeca, a oni koji žele svirati duhačke instrumente upisuju se do navršenih 11. godina.

Što se može upisati?

U osnovnoj glazbenoj školi učenici će naučiti svirati instrument prema odabiru, a u dislociranom odjelu Trogir moguće je odabrati klavir, violinu, violončelo, gitaru, flautu, klarinet ili trubu.

Kada?

Prijave su već otvorene, a zatvaraju se 14. lipnja 2020. u 24 sata!

Gdje? 

U dislociranom odjelu Trogir u Glazbene škole Josipa Hatzea, koji djeluje na adresi Trg Ivana Pavla II 1, 21 220 Trogir.

Kako? 

Za program osnovnog glazbenog obrazovanja potrebno je prijaviti se u aplikaciju upisi.gsjh.hr. Nakon prijave svaki kandidat dobiva termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Slijede rezultati, odabir instrumenata za buduće glazbenike i upisi! Svi detalji natječaja dostupni su i na službenoj stranici Škole www.gsjh.hr!

Na prijemnom ispitu za glazbeno obrazovanje svaki kandidat piše glazbeni test, a provjerava se glazbeni sluh i pamćenje, glazbeni ritam te se pjeva jedna pjesmica po izboru pred tročlanom komisijom. Nije potrebna posebna priprema već komisija procjenjuje urođenu sklonost i glazbeni talent. 

Zašto odabrati  Glazbenu školu Josipa Hatzea?

Osim što se Glazbena škola Josipa Hatzea diči dugom tradicijom, zavidnom reputacijom  nastavnika i učenika, Škola obogaćuje i pokreće kulturnu scenu Grada Splita i okolie, a radost muziciranja prenosi na brojnim koncertima i natjecanjima diljem Hrvatske i Europe. Učenici Josipa Hatzea imaju priliku putovati, nastupiti na nekim od najljepših pozornica i dvorana, sudjelovati na državnim i inozemnim natjecanjima, izgraditi se u solističkom i skupnom muziciranju te učiti od najboljih glazbenika iz Hrvatske i svijeta koji su česti gosti Škole. 

ZADNJE OBJAVE