13 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

Upisi u Glazbenu školu Josipa Hatzea

U Glazbenoj školi Josipa Hatzea otvorene su prijave za upis 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja za školsku godinu 2020./21. koje traju do 14. lipnja 2020.!

Tko može upisati 1. razred?

Iako je preporuka da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole, upisu mogu pristupiti i mlađa djeca, a oni koji žele svirati duhačke instrumente upisuju se do navršenih 11. godina.

Što se može upisati?

U osnovnoj glazbenoj školi učenici će naučiti svirati instrument prema odabiru, a u dislociranom odjelu Trogir moguće je odabrati klavir, violinu, violončelo, gitaru, flautu, klarinet ili trubu.

Kada?

Prijave su već otvorene, a zatvaraju se 14. lipnja 2020. u 24 sata!

Gdje? 

U dislociranom odjelu Trogir u Glazbene škole Josipa Hatzea, koji djeluje na adresi Trg Ivana Pavla II 1, 21 220 Trogir.

Kako? 

Za program osnovnog glazbenog obrazovanja potrebno je prijaviti se u aplikaciju upisi.gsjh.hr. Nakon prijave svaki kandidat dobiva termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Slijede rezultati, odabir instrumenata za buduće glazbenike i upisi! Svi detalji natječaja dostupni su i na službenoj stranici Škole www.gsjh.hr!

Na prijemnom ispitu za glazbeno obrazovanje svaki kandidat piše glazbeni test, a provjerava se glazbeni sluh i pamćenje, glazbeni ritam te se pjeva jedna pjesmica po izboru pred tročlanom komisijom. Nije potrebna posebna priprema već komisija procjenjuje urođenu sklonost i glazbeni talent. 

Zašto odabrati  Glazbenu školu Josipa Hatzea?

Osim što se Glazbena škola Josipa Hatzea diči dugom tradicijom, zavidnom reputacijom  nastavnika i učenika, Škola obogaćuje i pokreće kulturnu scenu Grada Splita i okolie, a radost muziciranja prenosi na brojnim koncertima i natjecanjima diljem Hrvatske i Europe. Učenici Josipa Hatzea imaju priliku putovati, nastupiti na nekim od najljepših pozornica i dvorana, sudjelovati na državnim i inozemnim natjecanjima, izgraditi se u solističkom i skupnom muziciranju te učiti od najboljih glazbenika iz Hrvatske i svijeta koji su česti gosti Škole. 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....