20 C
Trogir
Ponedjeljak, 21 rujna, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR „Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

„Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

Udruga tjelesnih invalida TOMS u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Trogir i Gradom Trogirom provodi projekt pod nazivom „UKLJUČIMO SE“.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Svrha projekta je unapređenje kvalitete života starijih osoba  koji su socijalno isključeni ili su u riziku od socijalne isključenosti te podizanje javne svijesti o njihovim potrebama.

Korisnici projekta su osobe starije životne dobi (65+) s nekim oblikom invaliditeta, starije osobe koje žive same bez pomoći članova obitelji, socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe, starije osobe smanjenih funkcionalnih sposobnosti i/ili teže narušenog zdravstvenog stanja, starije nemoćne osobe u ruralnim područjima i ostale osobe koje su zainteresirane za druženje i stjecanje novih znanja. 

Aktivnosti kluba uključuju likovne, kulinarske, glazbene, rekreativne radionice, radionice ručnih radova, druženja i izlete. Domaćica Kluba vodi  brigu o prostoru i potrebama korisnika za vrijeme druženja, a u sve aktivnosti uključeni  su volonteri i suradnici Udruge.

Organizira se i besplatan prijevoz za sve korisnike koji dolaze iz udaljenih područja i za korisnike koji nemaju vlastiti prijevoz.

Prostor u kojemu se provode aktivnosti u sklopu projekta nalazi se u Trogiru u Ulici Dr. Franje Tuđmana bb. Prostor je novouređen i potpuno prilagođen za provedbu projekta i ugodan boravak.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u aktivnostima kluba 65+ mogu se javiti Udruzi od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati na broj 021/881-324.

{gallery}ukljucimose{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE

Predstavljen projekt označavanja pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova

Šetnjom dijelom staza i prezentacijom postavljene signalizacije, predstavljen je jednogodišnji projekt Ekološke udruge Eko-Žedno „Označavanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Čiova“

AUDIO: Peto izdanje emisije „KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM“

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati. Vaša pitanja su dobrodošla, a možete ih...

Stanovnici Sevida i Vinišća dobili vodu iz Krke. Napokon ćemo imati otvorene špine i moći ćemo se kupati, zalivati i sve ostalo!

„Dosanjan je san generacija svih Seviđana, sretno tekla kućama sevidskih težaka i ribara!“, kazala je to učiteljica razredne nastave Dijana Rinčić na...

GROZJE – rujanska ONLINE RADIONICA Muzeja grada Trogira

Pod rujnim naslovom Grozje muzejska pedagoginja Goranka Tomaš otkriva korak po korak upute za izradu tjednog planera. Nadamo se da ćete se okušati u izradi, uživati u procesu...

Puno smijeha pod zvizdama u kuli Kamerlengo

Sve one, koji se u petak, 18. rujna nađu u Trogiru, očekuju salve smijeha u Kuli Kamerlengo koja će ugostiti Splicki stand-up...