19.2 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTITROGIR„Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

„Uključimo se“ – novi projekt udruge TOMS

Udruga tjelesnih invalida TOMS u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Trogir i Gradom Trogirom provodi projekt pod nazivom „UKLJUČIMO SE“.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Svrha projekta je unapređenje kvalitete života starijih osoba  koji su socijalno isključeni ili su u riziku od socijalne isključenosti te podizanje javne svijesti o njihovim potrebama.

Korisnici projekta su osobe starije životne dobi (65+) s nekim oblikom invaliditeta, starije osobe koje žive same bez pomoći članova obitelji, socijalno ugrožene starije i nemoćne osobe, starije osobe smanjenih funkcionalnih sposobnosti i/ili teže narušenog zdravstvenog stanja, starije nemoćne osobe u ruralnim područjima i ostale osobe koje su zainteresirane za druženje i stjecanje novih znanja. 

Aktivnosti kluba uključuju likovne, kulinarske, glazbene, rekreativne radionice, radionice ručnih radova, druženja i izlete. Domaćica Kluba vodi  brigu o prostoru i potrebama korisnika za vrijeme druženja, a u sve aktivnosti uključeni  su volonteri i suradnici Udruge.

Organizira se i besplatan prijevoz za sve korisnike koji dolaze iz udaljenih područja i za korisnike koji nemaju vlastiti prijevoz.

Prostor u kojemu se provode aktivnosti u sklopu projekta nalazi se u Trogiru u Ulici Dr. Franje Tuđmana bb. Prostor je novouređen i potpuno prilagođen za provedbu projekta i ugodan boravak.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u aktivnostima kluba 65+ mogu se javiti Udruzi od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati na broj 021/881-324.

{gallery}ukljucimose{/gallery}

 

ZADNJE OBJAVE