16.8 C
Trogir
Utorak, 19 listopada, 2021
NaslovnicaVIJESTIPOLITIKAUhljebi iz sabora potrošili 5 milijuna kuna na hotele, avione, dnevnice... Evo...

Uhljebi iz sabora potrošili 5 milijuna kuna na hotele, avione, dnevnice… Evo tko su rekorderi

Uhljebi iz sabora potrošili 5 milijuna kuna na hotele, avione, dnevnice… Evo tko su rekorderi

Uz redovne plaće, saborski su zastupnici u prvoj polovici ove godine potrošili dodatnih 5,1 milijuna kuna za stanarine, dnevnice, avione, hotele, naknade za odvojeni život. Rekorderi po troškovima bili su SDP-ov Domagoj Hajduković (89.913 kuna) i HDZ-ov Ante Bačić (89.488 kuna), pokazuje saborska statistika.

Riječ je o zastupnicima, članovima nekoliko saborskih odbora od kojih se za neke podrazumijevaju česta službena putovanja u inozemstvo, a time i određeni troškove, poput troškova za zrakoplove i hotele. U Hajdukovićevu slučaju, troškovi zrakoplova iznose nešto više od 15 000 kuna, hotela 17 000 kuna, Bačić je, pak u prvoj polovici godine na zrakoplov potrošio nešto više od 17 000 kuna, a za hotel oko 6000 kuna.

Po troškovima ih slijede HDZ-ovi Željko Raguž (85.378 kuna), Sanja Putica (83.608 kuna) i Miro Kovač (82.873 kuna). Kod Raguža, koji je u sabor ušao s liste za dijasporu, najveću stavku čine troškovi automobila (45.360 kuna) budući da na zasjedanja dolazi iz Hercegovine. Putica i Kovač također su članovi odbora koji uključuju česta putovanja, poput odbora za vanjsku politiku, za europske poslove, za međuparlamentarnu suradnju itd.

S druge strane, 23 zastupnika nije, mimo plaće, imalo drugih troškova, uglavnom se radi o zastupnicima s prebivalištem u Zagrebu i okolici.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković u pola godine imao je 36.000 kuna dodatnih troškova, od čega gotovo trećinu na avion. Njegova dužnost, naime, uključuje česta putovanja i iz Hrvatske.

Izvor: Index.hr

 

ZADNJE OBJAVE