24 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRUdruga TOMS postala pridruženi član pokreta Emmaus

Udruga TOMS postala pridruženi član pokreta Emmaus

Udruga TOMS i službeno je postala pridruženi član pokreta Emmaus, međunarodnog pokreta solidarnosti čiji je cilj borba protiv svih oblika isključenosti – socijalnih, rasnih, političkih, ekonomskih, vjerskih, etničkih i drugih oblika diskriminacije te nastojanje da se prava najsiromašnijih članova društva prepoznaju i štite. 

TOMS će biti dio Emmaus Europe,  neprofitne organizacije koja okuplja sve strukture Emmausa u Europi. Jedna je od 4 kontinentalna područja pokreta Emmaus (Afrika, Amerika, Azija i Europa) i danas broji 309 skupina u 17 europskih zemalja. Putem svojih inicijativa solidarnosti organizacija potiče sinergiju između najbogatijih i (naj)siromašnijih skupina. Emmaus Europe nadzire, podupire i koordinira te posebne inicijative solidarnosti između partnerskih skupina koje mogu biti u obliku donacija dobara, financijske potpore ili volonterskog rada za određeni projekt.

Tako je početkom srpnja udruga TOMS sudjelovala na sastanku kolektiva Emmaus Europe koji se održao u Srebrenici – BiH, gdje je prezentirala svoj projekt socijalnog restorana koji će omogućiti zapošljavanje minimalno 3 osobe s invaliditetom, a u isto vrijeme udruzi osigurati samoodrživost. 

– MFS Doboj Istok, skupina iz Bosne i Hercegovine odlučila je financijski podržati ovaj naš projekt, na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujemo i radujemo se druženju u Trogiru. Skupina Emmaus Fredriksdal iz Švedske boravi ovih dana u Trogiru.  Sudjelovali su na humanitarnom koncertu “Klape pivaju, a pisma liči” te tom prilikom udruzi donirali  kombi vozilo prilagođeno za prijevoz osoba s invaliditetom, poručuju iz Udruge TOMS. 

ZADNJE OBJAVE