24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRUčenici OŠ Majstora Radovana obilježili mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

Učenici OŠ Majstora Radovana obilježili mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

Projektna aktivnost „Trogir – grad sretnih ulica“ održala se jučer s početkom u 10:30 sati  u Ulici dr. F. Tuđmana, ispred Osnovne škole Majstora Radovana u Trogiru. Nositelj projekta „Ca je covik?!“, u sklopu kojeg je održana navedena projektna aktivnost  je Osnovna škola Majstora Radovana, a partneri u ovom projektu su Grad Trogir i Služba za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

Učenici drugih i trećih razreda osnovne škole Majstora Radovana u sklopu projekta „Ca je covik?!“ a u suradnji sa Službom za mentalno zdravlja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, grada Trogira i PP Trogir obilježili su Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti. 

Alkoholizam je problem, kako za pojedinca tako i za društvo. Simboličnim izlaskom na prometnicu ispred školske zgrade učenici su željeli poslati poruku kako žele sigurne ulice. Na kratko, uz pomoć prometnih policajaca PP Trogir, koji su regulirali promet, osjetili su svu čar bezbrižnog boravka na prometnici. Svoju kreativnost iskazali su crtanjem kulturno-povijesnih spomenika grada Trogira uz pomoć vjeroučiteljice Irene Ivačić.

Tom prigodom ravnateljica škole, prof. Zorana Brodarić je istaknula: 

– Smatram kako je svaka akcija koja skreće pozornost na problem ovisnosti u društvu hvale vrijedna. Ponosni smo na naše učenike koji sudjeluju u projektnim aktivnostima a koje imaju za cilj poslati pozitivne poruke te pokazati kakvo djetinjstvo treba biti- lišeno problema odraslih. Odrastanje kroz igru i smijeh je put kojim bi svako dijete trebalo kročiti, a upravo ovakvim akcijama želimo pridonijeti sretnom djetinjstvu naših učenika. 

Ispred Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo NZJZ projektnu aktivnost koordinirala je prof. Roberta Matković.

– Brojnim projektima koje provodi Služba za mentalno zdravlje NZJZ SDŽ  informiramo, educiramo i senzibiliziramo širu javnost o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i preveniranju svih oblika ovisnosti. – kazala je Matković

Učiteljica Jelena Plejić Senjanin, voditeljica projekta „Ca je covik!?“ naglasila je: 

– Naša škola  treći put na ovaj način obilježava Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti. Ove godine smo se odučili za motive grada  jer se projektna aktivnost održava neposredno nakon Dana grada Trogira. Uz nastavne teme koje se obrađuju u školi vezane uz ovisnost i ono najvažnije, jačanje samopouzdanja kod učenika, ovo je jedna lijepa inicijativa kojom učenici upozoravaju vozače da ne sjedaju za volan u alkoholiziranom stanju. Također, učenici ukazuju na to da su i oni stalni sudionici u prometu te da se u našoj ulici nalaze dvije škole, osnovna i srednja što je razlog više vozačima da prilagode svoju vožnju na ovom području i budu oprezniji. Moram napomenuti  kako  u vrijeme interneta i svih čuda tehnologije veseli činjenica što se djeca raduju igranju na svježem zraku. Jedva su dočekali. 

Na kraju je zahvalila učiteljicama Helijani Županović, Dinki Dragan i Mirjani Matić na sudjelovanju te im se pridružila sa kredom u ruci.

{gallery}skola2018{/gallery}

Foto: Virgil Jureškin

ZADNJE OBJAVE