19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRUbojstvo liječnice u Trogiru: Iz pritvora pustili bivšeg supruga

Ubojstvo liječnice u Trogiru: Iz pritvora pustili bivšeg supruga

Željko Tukić (65), osumnjičen za ubojstvo bivše supruge Asje Tukić (61), pušten je na slobodu nakon dva mjeseca iza rešetaka.

Iako se kazneni postupak nastavlja – uobičajeni tijek je podizanje optužnice te potom suđenje – od utorka nije postojala zakonska mogućnost da se osumnjičeni zadrži u pritvoru na splitskim Bilicama pa je sa Županijskog državnog odvjetništva pred sud stigao prijedlog za ukidanje pritvora.

Istražni zatvor mu je određen u kolovozu, nakon uhićenja, samo po jednoj osnovi i to opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kako su u međuvremenu pred tužiteljstvom ispitani svi svjedoci, tako je Željko Tukić pušten iz zatvora…

Osumnjičen je za zločin koji je šokirao Trogir, ali i Split – ubijena je liječnica Asja Tukić, omiljena od kolega i prijatelja, koja je to jutro 6. kolovoza iz Splita otišla pospremiti apartman u Trogiru, nekretninu koju je naslijedila od oca.

Nakon 11 sati se više nije javljala na mobitel, da bi njena zabrinuta kćerka pozvala oca Željka da provjeri gdje je Asja. Upravo je osumnjičeni pronašao nesretnu ženu u apartmanu, likvidiranu višestrukim ubodima noža.

Tijekom istrage su provjereni turisti koji su to jutro napustili apartman, kao i onu koji su trebali doći, no na koncu je tjedan dana nakon ubojstva policija uhitila Željka Tukića. Nije imao čvrst alibi, iako tvrdi kako nema veze s ubojstvom, da je u to vrijeme bio u Slatinama, dokazi (posebno snimke nadzornih kamera) pokazale su drugo.

Iako su bili rastavljeni više godina, Asja Tukić je bivšem suprugu koji je imao i financijskih problema dala posao – za tri i pol tisuće kuna održavao je njene apartmane u Trogiru i na Čiovu, gdje mu je Asja dopustila i da stanuje.

Njegova obrana ne samo da nije uvjerila istražitelje, već ni članove obitelji koji su ga vrlo brzo nakon ubojstva liječnice okrivili za zločin te prestali komunicirati.

ZADNJE OBJAVE