26 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRU utorak slavimo blagdan Gospe od Karmela

U utorak slavimo blagdan Gospe od Karmela

Blagdan Gospe od Karmela slavimo 16. srpnja, a u tijeku je devetnica.

U crkvi posvećenoj Gospi Karmelskoj u Pasikama svakog dana devetnice je molitva krunice u 18:30 sati, a potom sveta misa u 19 sati (osim u nedjelju kada je misa u trogirskoj katedrali).

Na sam blagdan jutarnje mise su u crkvi Gospe od Karmela u 6, 7, 8, 9 i 10 sati, a večernje slavlje započinje krunicom u 18 i procesijom u 18:30 sati kada se iz crkve u Pasikama iznosi Gospin kip kojeg nose članovi Udruge Gospe od Karmela. Gradskim ulicama procesija prolazi do katedrale gdje se održava sveta misa u 19 sati, a predvodi je dr.fra Šimun Bilokapić.  Potom se procesija nastavlja preko rive do crkve u Pasikama. 

Koncert klapa 15. srpnja u crkvi Gospe od Karmela

-Pripremili smo feštu na kojoj će uz dobru spizu i piće  biti i odlične glazbe. Zabavljat će nas Boris Oštrić i Trogirski Ribari te Dina Stipčić i Plave Lagune, poručio je Rikard Jurjević, potpredsjednik Udruge Gospe od Karmela. Ovom prigodom je najavio i koncert klapa koji će se održati 15. srpnja u crkvi Gospe od Karmela nakon svete mise. Nastupaju Ženska klapa Mindula, Klapa Stivanja i Klapa Okruk.  

 

ZADNJE OBJAVE