14.3 C
Trogir
Subota, 24 listopada, 2020
Naslovnica VIJESTI TROGIR U utorak obilježavamo Dan državnosti

U utorak obilježavamo Dan državnosti

Hrvatska u utorak slavi Dan državnosti, 28. obljetnicu od proglašenja državne neovisnosti i suverenosti, u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.

Svim građankama i građanima Trogira gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima tim povodom upućuje iskrene čestitke. 

 Ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku u Trogiru će se obilježiti svetom misom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

U 7:30 održat će se misa u trogirskoj katedrali, u 8:15 će gradonačelnik Ante Bilić sa suradnicima i predstavnicima parlamentarnih stranaka, Udruga roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge antifašista, položiti vijence i zapaliti svijeće na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa.

Nakon molitve odrješenja za sve poginule, u 8:45 zapalit će se svijeće i položiti vijenci u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine.

 

ZADNJE OBJAVE

AUDIO: Deseto izdanje emisije “KAKO SE NOSITI S DIJABETESOM”

Emisija koju i vi kreirate!  Svaki tjedan – nova tema – četvrtkom od 14:10 sati Vaša pitanja...

Minute o’ Kvadrilje: To se pamti, ta radost druženja i življenja

U već tradicionalnoj radijskoj emisiji petkom „Minute o' Kvadrilje“ gostovao je Ante Grga, član sekcije svirača koji je ujedno i član uprave društva.

I TEBE SE PITA: Idući tjedan javne tribine; moguće je glasati na njima ili elektronski

Sljedeći tjedan održat će se svih osam javnih tribina na kojima građani imaju priliku glasati za prijedloge malih komunalnih investicija koje su...

Policija će tijekom vikenda vršiti pojačane aktivnosti nadzora cestovnog prometa

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i tijekom ovog vikenda...

Izviješće o stanju sigurnosti na području grada Trogira

Izviješće o stanju sigurnosti predstavio je načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin na 28. sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira održanoj u srijedu, 21....