38 C
Trogir
NaslovnicaVIJESTITROGIRU Trogiru šest osoba pozitivnih na COVID-19

U Trogiru šest osoba pozitivnih na COVID-19

Preminula još jedna korisnica doma za stare i nemoćne u Vukovarskoj, novih je 16 slučajeva, 2 nova slučaja u Trogiru

Žena je imala 85 godina, a osim koronavirusa bolovala je i od drugih kroničnih bolesti

Tijekom jutra u KBC-u Split preminula je još jedna korisnica Doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. Korisnica je imala 85 godina i nalaz na koronavirus joj je bio pozitivan. Bolovala je od kroničnih bolesti hipertenzije, šećerne bolesti s komplikacijama, upale bubrega i imunološkog oštećenja.
– Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije na području Splitsko dalmatinske županije još je 16 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 6, Solina 3, Sinja 1 (zaraženi je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj), Trilja 1 (zaraženi je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj), Trogira 2, Podstrane 1, Prološca 1 i Šolte 1 (korisnik Doma za starije i nemoćne osobe u Dicmu). Među novooboljelima 7 osoba je iz samoizolacije – izvijestio je Stožer.

Među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a hospitalizirano je 86 osoba. U samoizolaciji se nalazi 92 zdravstvena djelatnika, na respiratoru je 9 osoba i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije, 2 iz Šibensko-kninske županije i 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije.

U Trogiru šest osoba pozitivnih na COVID-19

“Prema najnovijim podacima Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u našem gradu imamo šest osoba pozitivnih na COVID-19, što je dvoje više u odnosu na jučer. U samoizolaciji je 49 osoba. Kako su i najavili čelni ljudi Nacionalnog stožera, ulazimo u krizno razdoblje i u tome ni Trogir nije iznimka, zato vas molimo još jednom, održimo brojku pod kontrolom, sačuvajmo naše bližnje, susjede, sugrađane i djelatnike dežurnih službi. Što više budemo disciplinirani, prije ćemo se vratiti normalnim okolnostima”, napisao je na službenoj Viber zajednici Grada Trogira zamjenik gradonačelnika te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Trogira Viktor Novak.

ZADNJE OBJAVE