19 C
Trogir
Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRU TROGIRU ODRŽANO DRUGO NATJECANJE U LIGNJOLOVU; SUDJELOVALA 41 EKIPA, FEŠTALO SE...

U TROGIRU ODRŽANO DRUGO NATJECANJE U LIGNJOLOVU; SUDJELOVALA 41 EKIPA, FEŠTALO SE DO DUGO U NOĆ

II. Trogirski lignjolov bio je pun pogodak, u lignjolovu se okupila čak 41 ekipa. Lignje su se lovile u trogirskom akvatoriju, a težina ulova iznosila je 47,5 kilogram. Pobjednici su Kaštelani Petar Ivančić i Ante Šuste koji su osvojili VANBRODSKI MOTOR MERCURY 5KS, drugi po ulovu bili su Duje Mijalić i Tvrtko Bakica osvojivši JACERU ICEY-TEK 70l, a treće mjesto i MINN KOTA ENDURA C2 40, 12V uzeli su Žarko Žarković i Toni Žarković. Bila je to prava morska gurmanska zabava uz puno dobre kapljice i glazbe, a feštalo se do dugo u noć. Za zabavni dio programa pobrinuo se FORTIS BEND, a za hranu i piće MVRK Kairos. Organizirana ja i humanitarna lutrija čiji prihod ide Udruzi tjelesnih invalida TOMS.

Organizatori II. Trogirskog lignjolova PŠU BANJ i trogirska Turistička zajednica su prezadovoljni organizacijom.

  • Trud nam se itekako isplatio! No, najbitnije je da su svi lignjolovci i gosti zadovoljni. Prošle godine ukupan ulov je bio oko 8, a ove iznenađujućih 47,5 kilograma. Osim prve tri nagrade, onu za žensku ekipa dobila je Antonija Posavec, a za najveću lignju Roko Milat i Ivan Mamić. Medalju i prigodnu nagradu dobio je i najmlađi sudionik lignjolova šestogodišnji Rafael Aldo. Za dobro odrađen posao zahvaljujem se sudcu Franku Nadilu i kapetanu Mili Farčiću, istaknula je alfa i omega PŠU Banj Sandra Vukman.
  • More je bilo dosta valovito, otišli smo do Krknjaša i imali sreće. Ulovili smo 3,615 kilograma liganja. Iza nas je više natjecanja, no prvi put smo osvojili prvo mjesto. Ja sam iz Kaštel Novog, kolega Ante Šuste iz Kaštel Starog, a obojica smo članovi PŠK Srdela iz Kaštel Starog, kazuje član pobjedničke ekipe Petar Ivančić.

AL

Foto: Dino Čaljkušić

ZADNJE OBJAVE