9.1 C
Trogir
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRU Trogiru održano 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici - Regija...

U Trogiru održano 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – Regija Jug

Rusulice su prošlog vikenda, koroni usprkos i pod epidemiološkim mjerama, organizirale 1. kolo Kupa Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – Regija Jug 

Na ovom natjecanju sudjelovalo je preko sto djevojčica iz pet gradova i to: KRG “Sirena” iz Zadra, KRG “Nebo” iz Šibenika, Šibenik – Dalmacija iz Šibenika , KRŠG “Floramye” iz Splita i domaćin KRŠG “Rusulice ” iz Trogira.
Rusulice su nastupile u pojedinačnom i grupnom natjecanju.

U pojedinačnom, u MINI KATEGORIJI nastupile su: VERONIKA PAVKOVIĆ (2014.), MARIJA MARE MILIĆ (20015.) i MARTA TURKOVIĆ ( 2016.).

U JUNIORSKOJ: MIRJAM LIZOVIĆ, 4. mjesto.

U SENIORSKOJ: MIA KLARIĆ zlatna medalja i JOSIPA OJVAN, brončana medalja.

U grupnom natjecanju, Rusulice su nastupile u kategoriji MINI u sastavu: NINA POLJIČANIN, PAULA ROGULJ, PETRA ČURKOVIĆ, MARIS JOZIĆ, dok je MARIJA DABELIĆ izostala iz objektivnih razloga. Grupa je osvojila zlatnu medalju.

Grupa kadetkinja u sastavu: MORENA MEDIĆ, LAURA BABIĆ, ROMANA PEREŽA, LARA VRDOLJAK, MIA ŽIŽAK i ENNA UVALIĆ. Također, i one su osvojile zlatnu medalju. Želja za natjecanjem bila je velika, dale su sve od sebe i medalje su zasjele oko vrata.

-Ponosni smo na sve natjecateljice, osobito na Mirjam Lizović kojoj je medalja izmakla za dlaku te na veoma talentiranu Veroniku Pavković. Imali smo i dvije najmlađe natjecateljice, četverogodišnju Martu Turković i petogodišnju Mariju Maru Milić, koje su to prvo natjecanje ispred osam sudaca vježbe izvele bez treme i straha. Veliki teret organizacije podnijele su Manuela Jurković, Danijela Poljičanin i Tonina Jurković. Na kraju je Bruna Dadić podijelila nagrade Miji Klarić i Josipi Ojvan koje se opraštaju od natjecanja, ali ne i od rada u klubu. Prigodni poklon dodijeljen je i PETRI DUJMIĆ, koja je krenula nekim drugim sportskim putem. Zahvaljujemo se Zajednici sportskih udruga Trogira, Općini Okrug i Turističkoj zajednici Okrug. Vidimo se u nekim boljim vremenima, bez maski i uz podršku s tribina, poručila je osnivačica kluba i glavna trenerica prof.dr. Ljerka Srhoj.

Tekst & Foto: KRŠG Rusulice 

ZADNJE OBJAVE