24 C
Trogir
Subota, 13 kolovoza, 2022
NaslovnicaVIJESTITROGIRU subotu akcija čišćenja podmorja u Trogiru

U subotu akcija čišćenja podmorja u Trogiru

U organizaciji  Grada Trogira i Gradskog društva Crvenog križa Trogir u subotu, 7. listopada u vremenu od 9 do 13 sati planira se ekološka akcija ronjenja i čišćenja podmorja u Trogiru.

Podmorje će se čistiti na lokaciji priobalja od istočnog dijela velikog Čiovskog mosta, uz park Žudiku do malog kamenog trogirskog mosta.

Organizatori akcije su Grad Trogir s ekološkim projektom „Plava čistka“ i Gradsko društvo Crvenog križa Trogir s ekološkim projektom „Crveni križ u plavom okviru“ u kojem sudjeluju ronioci Pomorsko športske udruge Saldun iz Okruga Gornjeg i ronioci DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca, zajedno sa predstavnicima Grada Trogira i volonterima GDCK Trogir te uz neizostavnu suradnju Trgovačkog društva Trogir Holding.

Cilj ove akcije je promicanje  ekološke osviještenosti javnosti i briga o zaštiti priobalja kroz čišćenje podmorja umrežavanjem lokalne zajednice, Društva Crvenog križa i ronilačkih klubova i centara u smjeru održivosti budućih eko-akcija te kroz mapiranje i izvješća o prikupljenim količinama i vrsti otpada.

 

 

 

 

ZADNJE OBJAVE