18 C
Trogir
Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTITROGIRU SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin održani Dani otvorenih vrata

U SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin održani Dani otvorenih vrata

U okviru “Projekta uspostava Regionalnog centra kompetentnosti Split“ u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin 8. i 9 . prosinca su održani Dani otvorenih vrata. Osnovnoškolci iz Trogira i susjednih gradova i općina imali su priliku upoznati se s turističkim i ugostiteljskim programima koje ova škola nudi.

” Nadam se da smo u najboljem svijetlu prikazali i pokazali osmašima ono što mi u našoj školi radimo. Imali su priliku vidjeti i naše novouređene prostorije koje smo opremili preko Projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Split. Naime, Turističko-ugostiteljska škola iz Splita je nositelji projekta, a mi smo, uz SŠ Braća Radić i SŠ Bol, partneri na projektu te smo dobili značajna sredstva kako bi opremili interijer i nabavili inventar. Naši učenici, smjer konobari pripremali su bezalkoholne koktele, budući kuhari su spremali palačinke, a učenici koji pohađaju smjer hotelijersko-turistički tehničar napravili su simuliranu recepciju, agenciju i turističku zajednicu te pripremili interaktivni kviz. Velik broj osmaša se ovim putem zainteresirao za zanimanja kuhar, konobar i hotelijersko-turistički tehničar koji se mogu upisati u našoj školi”, izjavio je nastavnik ugostiteljske grupe predmeta Mario Pavić.

U spomenutom projektu posebno mjesto zauzima jačanje institucionalnih i ljudskih resursa u svrhu povećanja njihove mogućnosti na tržištu rada te jačanje kapaciteta i stručnosti ljudskih resursa u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz uspostavu programskih i kadrovskih uvjeta u regionalnim centrima kompetentnosti. Cilj je unaprijediti mogućnosti za  učenje temeljeno na radu s učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja te potaknuti suradnju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

Među rezultatima projekta su modernizacija te programsko i kadrovsko unaprjeđenje obrazovanja uz promociju zanimanja te jačanje kapaciteta ciljnih skupina (učenici, odrasli polaznici i odgojno-obrazovni radnici),unaprjeđenje strukovnih kurikuluma, poticanje međusektorskog umrežavanja kroz male inovativne projekte,osnivanje učeničkog inkubatora, povećanje broja odraslih polaznika, nabava opreme visokog tehnološkog sadržaja te izrada standarda zanimanja.

Foto: SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

ZADNJE OBJAVE